Prostreno.cz

Nezdravé potraviny, se kterými se setkáváte každý den

Cheat day neboli „prasečí den“ je ve fitness světě známým pojmem. Jedná se o tak zvané volno od diety a přísných stravovacích režimů. A vlastně, proč ne? Občas neuškodí, dopřát si, na co máte chuť. Když je to však pravidelně, můžete sebe sami zabíjet! Taky milujete nejvíce nezdravé potraviny a nápoje na světě?

Každý rodič svému synovi nebo dceři chce dát do života cenné rady, a tak jednoho i druhého nabádá ke konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny. „Je to pro tvoje dobro!“ No tak jako ano, význam vitaminů a zdravé stravy nebudeme podceňovat, nicméně svět je plný sladkých, chutných a bohužel i nezdravých potravin, které tolik lákají ke konzumaci!

Schválně, jestli mezi těmi všemi odhadnete původce kardiovaskulárních chorob a častého viníka úmrtí. Jeden tip by vám nestačil. Za nejnebezpečnější gastro zabijáky planety se totiž považují hned čtyři věci.

Cheeseburgery

Cheeseburgery se nacházejí téměř ve všech částech světa. Ve skutečnosti jsou považovány za základ americké stravy, a to i když obsahují nasycený tuk, sodík a velké množství konzervačních látek. Statistiky jasně uvádějí, že nadměrná spotřeba sýrových „burgrů“ vede k přírůstku hmotnosti a kardiovaskulárním komplikacím.

Sladké nápoje

Pomerančová, s příchutí švestky, skořice, pak taky ta připomínající víno…. Mezi sladkými limonádami si každý najde tu, která je jeho srdci nejblíž. Osvěžující nápoje tohoto typu osvěží chuťové pohárky, bohužel však mají nulovou výživovou hodnotu a s organismem dělají doslova psí kusy.

Cukr, jimiž jsou napěchované, vytváří závislost, oslabuje imunitní systém a přispívá k zánětlivým problémům pokožky. Tato v podstatě legální droga také podporuje kvasinkové infekce, plísně ve střevech, parazity i deprese a podílí se na vytváření únavového syndromu. Ještě pořád máte chuť na bublinky?

Zpracované maso

Kdo by neměl rád třeba takovou slaninu? V kombinaci s vejci nemá konkurenci. Bohužel, zpracované maso obsahuje složky, jenž umožňují delší skladovatelnost. K nim patří dusičnan sodný, ke kterému výsledky odborných studií nejsou zrovna lichotivé. Je totiž spojován s určitými druhy rakoviny.

Smažené potraviny

Miliony lidí po celém světě patří k fanouškům bramborových hranolků. Jsou křupavé, báječné, a ano, příliš mastné. Postupné ukládání tuku vede k neprůchodnosti cév. Tím dochází ke vzniku aterosklerózy, česky kornatění tepen. Takže i tady platí, že všeho s mírou!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat