Prostreno.cz

Dva banány denně jsou prevencí pro vaše tělo

Jste věčnou trpitelkou kvůli PMS, občas na vás sedne deprese, a ještě míváte potíže s trávením? To jsou hned tři důvody, proč do svého jídelníčku okamžitě zahrnout banány. Jako bonus navíc vám poskytnou prevenci před žaludečními vředy.

Banány patří na seznam hodně oblíbených dobrot, na kterém zaujímají přední příčky. V některých částech světa jsou dokonce populárnější a vyhledávanější, než třeba jablka nebo pomeranče. Co je na nich tak zvláštního? Kromě vitaminového a minerálního bohatství asi X dalších věcí! Proč byste si měli dopřát hned dva kousky denně?

PMS bude minulostí

Premenstruační syndrom zná na vlastní kůži i nervy drtivá většina žen. Patříte mezi ně také? Tak je asi úplně zbytečné vykládat zrovna vám o nějaké podrážděnosti, bolesti prsou, zvýšené potřebě spánku, únavě nebo nesoustředěnosti. Každopádně jedno je jisté – lék na tuhle svízel přece jen existuje. A překvapivě je to banán! Vysoký podíl vitaminu B podle odborníků léčí nejen úzkost, ale i příznaky premenstruačního syndromu.

Trávení, co šlape jako po drátkách

Tropické drahokamy se mohou pochlubit obsaženou vlákninou, jejíž množství má do skromnosti skutečně hodně daleko. Tato významná složka potravy prospívá trávení, je zdrojem energie a navozuje pocit dlouhotrvající sytosti. Zároveň dokáže rázně „vyřešit“ průjem a celou řadu problémů spojených se zažíváním.

Deprese? Co to je?

To, že banány jsou výborným zdrojem tryptofanu, vědečtí výzkumníci na základě svých četných studií potvrdili již mnohokrát. Nejste moc v obraze? Jmenovanou sloučeninu tělo využívá k produkci hormonu štěstí  serotoninu. Pod žlutou slupkou tropického ovoce tedy najdete dobrou náladu, která nedá splínům absolutně žádnou šanci.

Prevence proti vředům. Ani ta vás nemine

Unikátní mazlavá struktura banánů má vskutku zajímavou schopnost – pokryje žaludeční výstelku, čímž chrání trávicí trakt před kyselým podrážděním, které tvorbě žaludečních vředů jenom „nadbíhá“. Každý plod, který do sebe nasoukáte, tedy snižuje pravděpodobnost vývoje vředové patálie.

Zdroj: www.eatthis.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat