Prostreno.cz

Ve dvou se hubne dvojnásobnou rychlostí

Už projíždíte zaručené dietní typy, ale jste v tom zatím sama? To je velká chyba, je na čase najít si parťáka na hubnutí, vždyť ve dvou se to lépe táhne. Většinou je nejblíž po ruce vaše drahá polovička, určitě i váš partner se rád dostane do kondice. Vyzkoušejte hubnutí ve dvou, má hned několik výhod.

Nenechávejte si odříkání a listování v časopisech o dietě jen pro sebe, správně zvolený parťák vám může pomoci víc, než si myslíte. Mužský a ženský svět je v některých věcech odlišný a zároveň se můžete při hubnutí skvěle doplňovat.

Mužský a ženský svět

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše, i co se týče hubnutí a diet. Všechny možné studie se shodují v tom, že ženy, které žijí samy, jedí méně a zdravěji než ty, které se přestěhovali ke svému partnerovi. Ženy totiž mají tendenci nakupovat s rozmyslem, zkoumat etikety potravin a připravovat jídlo co nejzdravějším způsobem, zatímco muži inklinují k mastnějším pokrmům. A jakmile žena začne sdílet společnou domácnost se svým vyvoleným, začne ztrácet kontrolu nad tím, co, jak a kdy se dostane na její talíř. Máme pro vás pár tipů, jak si udržet štíhlou linii i vedle milovníka typické české kuchyně, případně jak ho trochu postrčit ke zdravějšímu stravování. Ve dvojici se totiž hubne dvojnásobnou rychlostí!

Pravidlo dvou třetin

Častou chybou je, že ženy si nandají stejnou porci jako svému příteli, a to je počátek, kdy váha roste do výšin. Průměrný muž spotřebuje 2800 kalorií denně, ale žena si vystačí pouze s 1800 kaloriemi. Jako žena byste měla sníst jen dvě třetiny toho, co zkonzumuje váš partner – ať je to doma či v restauraci. Jednoduše se držte pravidla dvou třetin, a můžete si dopřát stejná jídla jako váš partner a ručička na váze bude tam, kam patří. Pokud chcete zhubnout, snězte jen třetinu toho, co sní on.

Co oko nevidí, to srdce nebolí

Pokud si partner přinese k televizi sáček chipsů, málokterá z nás odolá, máte proto dvě možnosti. Můžete se pokusit partnera přesvědčit, aby vám tyto dietní hříchy nenosil až pod nos, nebo najít společnou cestu ke zdravější alternativě mlsání. Ve zdravých výživách najdete spoustu alternativ například tolik oblíbených bramborových lupínků, je na čase je objevit.

Cvičte v rytmu

Když budete společně trávit čas na gauči před rozsvícenou televizní obrazovkou, čekají vás jen tlusté zítřky. Nemusíte hned zavrhnout váš oblíbený seriál, ale místo lenošení z toho udělejte čas na cvičení. U sledování televize se dá například skvěle jezdit na rotopedu, nebo běhat na běžeckém páse. Všimněte si, že i některé posilovny, mají u těchto strojů televizní obrazovky. Zkrátka spojte příjemné s užitečným a kila půjdou dolů.

Připravte se na nejhorší

V první euforii hubnutí, se většinou zaměřujeme jen na dietní potraviny a spoustu věcí přesuneme na černou listinu, ale tato euforie po pár dnech vyprchá a spoustu z nás své úsilí vzdá dřív, než začalo. Zkrátka rovnou při nákupu dietních potravin se zaměřte i na zdravé mlsání. Možná budete překvapeni kolik alternativ najdete i v běžném supermarketu.

Jemný nátlak

Muži neřeší svoji hmotnost tak jako my ženy, i přestože za dobu společného soužití už také mají nějaké to kilo navíc. V takovémto případě pomůže malé pošťouchnutí. Nenápadně dejte na dveře ledničky fotografie z letní dovolená, na kterých je vidět, že váš milovaný by potřeboval shodit pár kil. Budete překvapená, jak tento psychologický trik zapůsobí a pán domu brzy změní názor.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat