Prostreno.cz

Tři minuty času jednou týdně. Pomohou vám s bělením zubů

Bílé zuby jsou tolik atraktivní! Při pohledu na ty svoje litujete, že máte rádi víno a kouříte? Věnujte sami sobě 3 minuty času jednou týdně. Když to s bělící péčí nepřeženete, dočkáte se líbivějších tónů!

V posledním čase výrazně stoupá počet lidí, kterým velmi záleží na estetice, zejména na krásném a zdravě působícím úsměvu. Aby takový úsměv měli, nechávají si vybělit zuby. Profesionální bělení chrupu je však poměrně drahé, což výrobci „zázračných“ bělicích přípravků, které jsou k dostání v drogeriích a lékárnách, moc dobře vědí.

Jejich produkty však často obsahují drsné chemikálie, které mohou poškodit zdraví. Pokud chcete mít bílé a světlé zuby, můžete zkusit tuto přirozenou metodu, která není nijak časově náročná. Stačí si vyhradit tři minuty jednou za týden!

Pouhé dvě ingredience

Smíchejte 1 polévkovou lžíci jedlé sody a šťávu z poloviny citronu. Vymíchejte do husté pasty, naneste na zubní kartáček a vyčistěte si zuby. Na závěr vypláchněte ústa vodou.

Tato metoda by měla být provedena pouze jednou týdně, aby se zabránilo poškození ochranného smaltu zubů. Při častějším používání bohužel dochází ke zvyšování citlivosti zubů, ztenčování zubní skloviny a prosvítání žluté zuboviny. Častěji tedy neznamená lépe. Jedlá soda je pořád jen abrazivum a citron pořád jen kyselina, která při delším působení vybělí či rozpustí leccos. Proto je vhodné tuto pastu mít v záloze opravdu jen jednou týdně a nanést ji maximálně třikrát, jinak si chrup zničíte!

Pro a proti ze zubařského pohledu

Při rozumném použití však můžete očekávat odstranění zubního plaku, pozměnění pH v ústní dutině a neutralizaci škodlivých účinků bakteriálních kyselin. Je však nutné podotknout, že zubaři jsou vůči této metodě skeptičtí. Nedoporučují ji a přiklánějí se k ordinačnímu bělení zubů, které je podle nich nejlepší a nejúčinnější.

Zákrok přitom probíhá tak, že stomatolog nanese pacientovi tak zvanou ochrannou bariéru na okraj dásně a poté aplikuje bělící gel. Ten se nechává na zubech působit asi 2–3x 20 minut. Během této doby se gel pravidelně promíchává, aby na sklovině byla vždy aktivní část gelu. Záleží tedy na vás, k jaké variantě se přikloníte.

Ať už si však zvolíte jakýkoli postup, po dosažení toužebného výsledku, udržujte líbivější odstín zubů s pomocí bělicích zubních past.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat