Prostreno.cz

S jogurtem a medem bude suchá pleť minulostí

Suchá kůže je matná a hrubá na dotek. K tomu dochází, když horní vrstva vaší pokožky postrádá potřebné množství vody. Čím jí dodat ztracenou vláhu? Spolehnout se můžete třeba na ovesné vločky!

Chladný zimní vzduch s minimem vlhkosti způsobuje, že krev v pokožce cirkuluje pomaleji. Tím se snižuje produkce mazu a logicky tak dochází k vysušování pleti. Sáhněte do domácích zásob a nedejte dehydrataci šanci! Které zásoby vám pomohou?

Med

Med je známý jako jeden z nejlepších přírodních zvlhčovačů a prostředků, které vynikají antimikrobiálními, antioxidačními a zvlhčujícími vlastnostmi. Pomáhá uzamknout vlhkost, takže vaše pokožka zase bude hladká a měkká. Navíc obsahuje důležité minerály a vitaminy, které pomáhají zlepšit zdraví pleti.

Pokyny: Před sprchováním naneste med na celé tělo a nechte 10 minut působit. Poté se umyjte. Kúru opakujte denně do zlepšení stavu.

Ovesné vločky

Ovesné vločky se k léčbě suché pleti používají již několik tisíc let. Zvlhčují, čistí, mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti a současně minimálně dráždí.

Pokyny: Rozdrťte a umixujte 1 šálek ovesných vloček (na prášek) a ty nasypte do vany s tekoucí vodou. Několikrát promíchejte rukama a namočte se do lázně zhruba na 20 minut. Opakujte co nejčastěji, dokud se pokožce neuleví.

Olivový olej

Olivový olej obsahuje zdravé mastné kyseliny a antioxidanty, které jsou dobré pro vaši pokožku. Dokáže ošetřit a uklidnit suchou pleť po celém těle.

Pokyny: Ještě před tím, než nanesete svůj oblíbený hydratační krém, namažte pleť tenkou vrstvou extra panenského olivového oleje. Totéž proveďte 30 minut před sprchou a soustřeďte se na suché oblasti: nohy či ruce. Lehce promasírujte a poté se opláchněte.

Mořská sůl

Mořská sůl pomáhá hydratovat i tu nejsušší pokožku. Stačí nasypat 1 šálek do vany s teplou vodou a v této lázni pobývat 20 minut. To ale není všechno!

Pokyny: Smíchejte 1 šálek hrubé mořské soli a 1/4 šálku rostlinného glycerinu. Tuto směs naneste na suchou pokožku a provádějte kruhové pohyby. Opláchněte teplou vodou a naneste hydratační činidlo na bázi oleje. (Mořskou sůl však nepoužívejte, pokud máte otevřené rány. Může dojít k bolestivému pálení.)

Jogurt

Jogurt je dokonalý hydratační přípravek, který se může pochlubit protizánětlivými a antioxidačními vlastnosti, které pomáhají uklidnit suchou a svědící kůži – díky obsahu kyseliny mléčné.

Pokyny: Naneste čerstvý jogurt na tvář, ruce a nohy. Jemně promasírujte a nechejte působit nejméně 10 minut. Poté se osprchujte. Jogurt zanechá vaši pleť svěží a hydratovanou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat