Prostreno.cz

Potraviny podporující pocit většího hladu

Když vám kručí v břiše, najíte se. Nicméně to pořád ještě neznamená, že se budete cítit nasycení. Po takovém bílém pečivu, sýru a odtučněných light produktech se můžete proměnit doslova v Otesánka! Jak to?

Máte pořád hlad a často si myslíte, že váš žaludek je „bezedná díra“? Možná za to může váš špatný výběr jídla. No opravdu, věděli jste, že existují potraviny, které vás sice zaplní, ale stáváte se po nich ještě nenasytnější? Tyhle vás nutí otevírat ledničku, i když jste právě dojedli!

Bílé pečivo jako strůjce obžerství

Jsou hned dva důvody, proč bílé pečivo padlo u výživových poradců v nemilost. Za prvé, je vyrobeno z rafinované mouky, která je zbavena většiny vitaminů i minerálů. Navíc postrádá také prospěšnou vlákninu, tudíž o nějaké zdravé svačince nemůže být ani řeč. Za druhé, bezprostředně po jeho konzumaci létá hladina cukru v krvi „jako na houpačce“. Výsledkem je pak větší chuť k jídlu a silnější pocit hladu, kterému se jen stěží odolává.

Světlé těstoviny, kalorická bomba

Stejně jako v předchozím případě, i „bledé“ těstoviny jsou tvořeny z bílé mouky, která má „schopnost“ vyvolávat nezřízené chutě. Pořádný problém však číhá i v omáčce, s níž si těstoviny mnozí servírují. Ve většině případů totiž obsahuje velké množství sladidel a tuku. Na přísun jednoduchých sacharidů organismus reaguje rychlým poklesem krevního cukru, čímž se „jedlík“ stává mnohem dychtivější po další stravě.

Sýry, lahoda s následky

Když už jsme zmínili neblahé „účinky“ těstovinových omáček, další z potravin, které byste se měli vyhýbat – tedy pokud nechcete mít ještě větší hlad, je sýr. Podle některých vědců v sobě ukrývá jisté bílkovinné látky. Ty prý mohou způsobit, že „sýrový konzument“ touží po větší porci tohoto mléčného výrobku, a to i v případě, že už je přejedený.

Nízkotučné a light náhražky

Většina lidí, kteří se snaží hubnout, v obchodě vyhledává odtučněné potraviny s tím, že po nich zkrátka nemohou přibrat. Vnímáte to stejně? Tak pozor na to. V těchto výrobcích mohou být cukry nahrazeny umělými sladidly, jež dokážou podráždit váš „mlsný jazyk“. Tedy alespoň takový je názor odborníků, kteří při nákupu odlehčených „zlepšováků“ nabádají k opatrnosti. Podrobné prostudování složení konkrétního produktu by mělo být nutností!

Zdroj: www.eatthis.com, www.verywellhealth.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat