Prostreno.cz

Výhody zamrazování citronové kůry

Tak se vám někdy stalo, že jste si nakoupili příliš mnoho citronů, pro které se v kuchyni nenašlo využití? Příště už je nevyhazujte. Včas je vložte do mrazáku. Proč?

Prostě a jednoduše probíhala slevová akce, nebo jste do nějakého z receptů potřebovali kousek citronu. Co s přebytky? Řešení je tak snadné! Zmrazte je! Existuje mnoho způsobů využití zmrzlých citronů, které se vám budou líbit.

Výsledky různých studií poukazují na to, že limonoidy, tedy přírodní sloučeniny, nalezené v citronech, stejně jako v jiných citrusových plodech, jako jsou pomeranče, limety a grapefruity, hypoteticky mohou bojovat proti rakovině – zvlášť té, které se objevuje v souvislosti se ženskými ňadry. Podle odborníků z amerického Texasu je to rozhodně dobrá zpráva pro ty, kdo jsou v ohrožení.

Kromě rakoviny prsu jsou limonoidy velmi přínosné pro léčbu leukemie, rakoviny tlustého střeva, rakoviny prostaty, rakoviny slinivky a jater. Existují dokonce i vědecké práce, jejichž autoři tvrdí, že citrony jsou 10 000krát účinnější než chemoterapie. Pravděpodobně vás tato informace minula, což není divu. Výrobci léků mají za cíl podobné pozitivní zprávy utajit v rámci svých tržeb. Necháte se nachytat?

Spotřebujte vše – do posledního kousku

Žádné plýtvání! Spotřebujte každou část ovoce. To znamená, že i cennou kůru. Proces je jednoduchý: ujistěte se, že máte organický citron, důkladně jej omyjte (ideálně jablečným octem nebo směsí vody a jedlé sody) a poté vložte do mrazničky. Počkejte, až bude citron zmrzlý, a vytáhněte ho „od ledu“. Můžete ho rozdrtit, nastrouhat, nakrájet, přidat do salátů, polévek, obilovin a dokonce i zmrzliny. Využití takto uskladněného citronu může znamenat spoustu dobrého pro vaše zdraví

Proč zrovna kůra?

Největším důvodem, proč byste neměli plýtvat citronovou kůrou, je fakt, že je ve skutečnosti silnější než samotná šťáva. Pravda je taková, že obsahuje pět až desetkrát víc vitaminů než tekutina, kterou z tohoto žlutého ovoce dostanete. Bohužel, ne každý je hořké chuti citronové kůry nakloněn, takže se dost často stává, že končí v koši. Chcete slyšet dobrou zprávu? Zmrazením citronů se oné hořkosti můžete zbavit. Pak ani snadné vyplachování toxinů z těla nebude problém! Co se týče konkrétně rakoviny, tak vědci v rámci její prevence doporučují zkonzumovat 150 gramů mražených citrusů týdně (včetně kůry). Přijde vám to jako velká „daň“ za zdraví?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat