Prostreno.cz

Citron je skvělým kosmetickým zlepšovákem

Citron nenajde uplatnění jenom v kuchyni. S jeho pomocí se můžete zbavit nenáviděného akné i tmavých skvrn na pokožce. Co vy na to? Zkusíte to s jeho plátky nebo je vám sympatičtější spíš maska?

Běžně používáte citron do čaje s tím, že vám přijde k duhu při nachlazení? Ano, děláte to dobře. Věděli jste ale, že žlutý přítel může zlepšit i celkový vzhled vaší pokožky? Je přímo napěchován antioxidanty a dalšími prospěšnými látkami, které si s krásou hodně rozumí. Tápete, jak využít citron ke kosmetickým účelům? Možností je víc!

Citronová šťáva zabojuje proti akné

Dělá se vám akné, na jehož likvidaci jste už zkusili všechno možné i nemožné? Ještě neházejte flintu do žita, protože jednu účinnou zbraň jste zřejmě opomenuli – šťávu z citronu. Když do ní namočíte kousek čisté bavlněné tkaniny, a „obklad“ si pak přiložíte na hojná místa výskytu, hodně vám to pomůže. Nechte tento „zlepšovák“ působit několik minut – přesněji do té doby, než „zaschne“. Poté obličej omyjte vlažnou vodou. Pro maximální výsledky kúru opakujte třikrát denně.

Plátky zabírají na tmavé skvrny

Nechce se vám citron „ždímat“, což by vám zabralo drahocenný čas? Dobrou zprávou je, že si můžete ušetřit práci. Tím, že ho jednoduše nakrájíte na tenké plátky. I ty se dají přikládat na obličej – tedy pokud vydržíte pět minut ve vodorovné poloze a pochopitelně se obloukem vyhnete oblasti očí. Tento „fígl“ na nechtěné pupínky funguje také a co víc – jako bonus vám zesvětlí tmavé skvrny na pokožce.

Citronová maska pro extra výživu

Jste ten typ, který se v maskách vyloženě vyžívá? No výborně, teď si přijdete na své. Připravte si vejce, ze kterého budete potřebovat jenom bílek. Až ho získáte, smíchejte ho se dvěma čajovými lžičkami citronové šťávy. Na pokožku aplikujte hned tři vrstvy – jakmile se první vstřebá, vrhněte se na druhou, potom na tu poslední. Asi tak za 15 minut veškerý „nános“ opláchněte vodou. Když budete toto ošetření provádět každý den, vaše pokožka bude vypadat lépe, než kdy předtím. Nevěříte? Přesvědčte se sami…

Zdroj: www.beautytips.com, www,verywellhealth.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat