Prostreno.cz

Bylinné čaje pro krásnější pokožku

Často se ocitáte bez peněz, protože část měsíčního rozpočtu věnujete nákupu nejrůznějších výrobků péče o pleť? Možná je nejvyšší čas, abyste zvážili levnější alternativu. Čaje!

Zpomalení stárnutí? Kromě toho, že do své stravy zařadíte dostatek čerstvého ovoce a zeleniny a omezíte přísun tuku, cukrů a sodíku, dosáhnete skvělých výsledků konzumací bylinných čajů. Právě ty pomáhají kůži chránit před zbytečným poškozením a stárnutím.

Některé z nich dodávají antioxidanty, které bojují proti přebytku volných radikálů, zatímco jiné pomáhají kontrolovat zánět, který urychluje stárnutí pokožky. Pak existují ty, které pomáhají snížit stres, což je něco, co pleti rozhodně nedělá dobře.

A mimochodem, některé z těchto bylinných čajů mohou být používány lokálně, jejich účinná složka je dodávána přímo do vaší pokožky. Takže, které dary přírody pomohou vaší kráse a ještě vás nezruinují?

Heřmánkový čaj

Existuje několik důvodů, proč pravidelně pít čaj z heřmánku. Zaprvé, pomáhá snížit hladinu stresu – stres způsobuje hormonální nerovnováhu, která může způsobit mnoho problémů, včetně zrychlení stárnutí pokožky. Za druhé, heřmánkový čaj pozitivně ovlivňuje noční spánek, což znamená, že tělo, včetně kůže, má dostatek času na svoji obnovu.

Ibiškový čaj

Konzumace ibiškového čaje vaši pleť doslova rozzáří. V každém šálku je totiž hodně vitaminu C, což je ve skutečnosti silný antioxidant. Bylinkáři říkají, že pokožka není jediná, která může z účinků ibišku těžit. Dobře dělá vlasům i nehtům.

Mátový čaj

Mnoho lidí si mátový čaj spojuje s trávením a pomocí při nachlazení. To je samozřejmě správně. Nicméně kdo z nich s mátou počítá i v souvislosti s kosmetickým zkrášlením? Máta obnovuje správnou hormonální rovnováhu těla. A vědci říkají, že tento nápoj může pomoci snížit množství olejů, které produkuje kožní mastnota.

Zelený čaj

Ano, i tento velmi běžný bylinný čaj na pokožku působí úžasně. Je nabitý antioxidanty, které pomáhají zpomalit stárnutí, nabízí ochranu před sluncem (zevnitř) a tím podporuje prevenci rakoviny kůže.

Rooibos

Rooibos je napěchován mnoha různými sloučeninami, které mají silné antioxidační vlastnosti. To jen znamená, že každý šálek eliminuje volné radikály, které poškozují kožní buňky. Mimochodem, pijte rooibos, pokud máte akné. Obsažený zinek s ním zatočí!

Čaj z citronové trávy

Pokud chcete, aby vaše pokožka vypadala úžasně, pravidelně popíjejte i čaj z citronové trávy. To proto, že tento bylinný nápoj dodá vašemu tělu antioxidanty, které bojují proti volným radikálům. Současně odstraňuje toxiny, které mohou způsobit, že vaše pleť vypadá nudně. Mimochodem, je také možné, abyste na kůži aplikovali studený citronový čaj.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat