Prostreno.cz

Zdravotní výhody ovesných vloček

Ovesné vločky mají u výživových poradců tu nejlepší pověst. Ale z jakého důvodu? Odpověď je jasná. Dodají vám energii, pomohou vybudovat svaly a poskytnou prevenci před anémií. Ovšem blahodárně působí i na vaši krásu!

Ovesné vločky právem spadají do kategorie „zdravé výživy“, neboť se mohou pochlubit působivým obsahem cenných živin. Jenže i jejich pozitivní účinky na lidský organismus nelze nechat jen tak bez povšimnutí! Zjistěte, co všechno vám to přinese, když je budete snídat každý den. Není toho totiž zrovna málo…

Energie, které budete mít na rozdávání

Každá miska ovesných vloček vám řádně dobije baterky. Tento obilný výrobek je vynikajícím zdrojem vitaminu B, který je velice důležitý pro přeměnu sacharidů na „palivo“. Můžete si tedy doslova vychutnat stabilní energii po celé dopoledne. Zmíněný vitamin je zároveň nepostradatelný pro tvorbu červených krvinek.

Pomoc při budování svalů

Nejste moc na maso a bohatě vám stačí, když si ho dáte jen jednou za čas? Pak by vám mohly scházet bílkoviny, jež jsou stavebními kameny při budování svalů. Ale nebojte, jejich parádní zásobárnou jsou i vločky, takže je můžete s chutí čerpat z nich. Proč myslíte, že právě ony jsou nedílnou součástí stravy vrcholových sportovců?

Prevence anémie. V každé lžičce

Anémii neboli chudokrevnost způsobuje nedostatek železa v těle. Jedná se o celosvětově nejrozšířenější onemocnění krve, které může mít mnoho různých projevů. Jedním ze způsobů, jak se proti němu bránit, je pravidelná konzumace ovesných vloček. No skutečně, jsou železem doslova napěchovány, tudíž platí za skvělou prevenci. Nutno podotknout, že přísun tohoto minerálu ocení i metabolismus, mozek a svaly – prospívá totiž jejich funkcím.

Zdravá a krásná pleť? Můžete ji mít

Vločky jsou rovněž zprostředkovateli vitaminu E, který si s krásou vskutku rozumí. Jako silný antioxidant chrání pokožku před poškození volnými radikály, podporuje léčbu kožních potíží, předchází akné a dermatitidě. Také příznivě působí na celkovou vitalitu pleti, podílí se na hojení jizev a zpomaluje stárnutí. Uznejte sami, že „ovesný omlazovač“ by ve vašem jídelníčku rozhodně neměl chybět!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat