Prostreno.cz

Olej z červeného tymiánu dezinfikuje kůži

Tymián je jednou z těch známých bylin, které se používají pro různé léčebné účely. Těkavý olej přitom poskytuje celou řadu zdravotních přínosů. Ale co když v obchodě narazíte na tymián červený? Berte ho všema deseti!

Jedna z příjemných informací o esenciálním oleji z červeného tymiánu je, že má teplou a čerstvou bylinkovou vůni, která je vždy příjemná pro každý nos. Velmi dobře se mísí s jinými esenciálními oleji, jako je heřmánek, jalovec, cedr, eukalyptus, citron a rozmarýn.

Existuje několik způsobů použití esenciálního oleje z červeného tymiánu pro různé léčebné nebo terapeutické účely. Jedním z nich je míchání s vybraným nosným olejem, což je ideální pro aplikaci na pokožku nebo masáž. Druhá je pomocí inhalace – s použitím difuzéru. A proč vlastně olej z červeného tymiánu mít doma?

Stres a řízení úzkosti

Pocit úzkosti může mít negativní účinky na tělo, přičemž některé z nich zahrnují únavu a oslabený imunitní systém. „Postižený“ zároveň velmi často trpí nespavostí, což je něco, co může přinést další zdravotní problémy! Naštěstí je esenciální olej z červeného tymiánu jedním z těch olejů, které se hodí i pro masáže – a navíc skutečně ulevuje od emočního vypětí.

Zmírnění bolesti kloubů

Masáž zředěným olejem z červeného tymiánu na citlivé, ztuhlé a opuchlé klouby vám pomůže poskytnout úlevu od bolesti. V porovnání s léky proti bolesti nezpůsobuje vedlejší účinky a nepřináší rizika. Olej z červeného tymiánu má schopnost snížit jak bolesti, tak zánět, což vám umožní přirozeně dosáhnout potřebného klidu.

Dezinfekce kůže

Éterický olej z červeného tymiánu, stejně jako většina ostatních těkavých olejů, má antimikrobiální vlastnosti. Právě kvůli tomu ho můžete použít k čištění drobných ran a malých poranění. Ve skutečnosti se můžete spolehnout na červený tymiánový esenciální olej i při léčbě pupíků a akné. Dbejte však jen na to, abyste jej velmi dobře naředili kokosovým, olivovým či mandlovým olejem, jinak si pokožku pěkně podráždíte.

Snadnější dýchání

S doslova kouzelným olejem z červeného tymiánu můžete počítat pokaždé, když trpíte přetíženými horními dýchacími cestami (kvůli běžnému nachlazení). Co můžete udělat, abyste dosáhli okamžité úlevy? Přidejte několik kapek esenciálního oleje z červeného tymiánu do malé misky s horkou vodou. Umístěte tvář o několik centimetrů nad ní, zakryjte hlavu velkou utěrkou a začněte hluboce vdechovat výpary. Opakujte až dvakrát denně, abyste dosáhli nejlepších výsledků.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat