Prostreno.cz

Pigmentové skvrny zneviditelní obyčejná cibule

Potřebujete vyrovnat tón pokožky, čím se zneviditelní pigmentové skvrny? Povolejte do akce aloe vera nebo banán s citronem. I taková cibule a papája vás ale svými schopnostmi může mile překvapit!

Tmavé skvrny jsou strašákem všech, kteří touží po hladké a bezchybné pokožce. Jste s námi zajedno? Možná se dají zařadit do stejné kategorie jako celulitida – dokud je nemáte, nijak to neřešíte. Jakmile se ale objeví, je to učiněná katastrofa! Co za ně může? Pojďme se na strůjce nevzhledného problému podívat zblízka…

Slunce, prášky i rok narození

Faktorů, které nahrávají vzniku pigmentových skvrn, je bohužel víc. Mezi ty nejčastější patří samozřejmě věk či genetika. Dále je ve hře ještě těhotenství, dlouhodobé užívání antibiotik, jaterní potíže nebo nadměrné vystavování se slunci. Ať už ale za ty vaše může cokoli, není nutné házet flintu do žita s tím, že se prostě nedá nic dělat. Právě naopak! Možných řešení k neutralizaci tmavých míst máte k dispozici hned několik. A stačí se jen pořádně porozhlédnout (nejen) v kuchyni! Po čem konkrétně?

Aloe vera, kosmetický zlepšovák s tradicí

Květina aloe vera je známá díky svým antibakteriálním a omlazujícím vlastnostem již celá staletí, zatímco o jejích blahodárných přínosech pro pokožku se vypráví učiněné legendy. Jsou založené na pravdě? Udělejte si o tom obrázek sami – zkuste sílu této rostliny na vlastní kůži, a to doslova. Vymačkejte z ní nejprve gel s unikátním složením a masírujte si jím postižená místa každý den. Po pár aplikacích možná budete z pohledu do zrcadla opět nadšení!

Banán s citronem. Perfektní shoda

Jedna z nejúčinnějších metod k vyrovnání tónu pokožky je založena na spolupráci dvou tropických plodů. Rozmačkejte banán a získané „pyré“ smíchejte s citronovou šťávou. Voňavým prostředkem si pak ošetřujte problematické oblasti alespoň čtyřikrát týdně. Zakrátko se nechtěné „fleky“ jistě umoudří…

Cibule. To je prostě klasika

Asi nejpoužívanější ochucovadlo na světě svede divy i v situacích, ve kterých byste to zřejmě neřekli. Pravidelné potírání pigmentových skvrn rozkrojenou čerstvou cibulí vede k jejich pozvolnému zesvětlování. Vše pochopitelně záleží na tom, jak zodpovědně a často budete tuto proceduru provádět. Uděláte si na ni čas třeba každý druhý den?

Papája, spása v rytmu exotiky

Další alternativou, na níž můžete bez obav vsadit, je papája. Konkrétně dužina je totiž také osvědčeným zesvětlujícím prostředkem! Po aplikaci na místo činu ji nechte působit několik minut, než se vrhnete pod sprchu. Obsažený enzym papain pomáhá minimalizovat odumřelé kožní buňky, takže přispěje ke zdárnému řešení vašich potíží. Nebojte se tedy jeho služby využívat několikrát do týdne.

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat