Prostreno.cz

V chladnu zachová zdravé vlasy pokrývka hlavy

Nosíte čepice? Jestli ne, tak byste měli. V zájmu zachování zdraví vašich vlasů se vyplatí i pravidelná masáž pokožky hlavy olivovým olejem. A jak často teď vlastně používat šampon? Asi méně, než si myslíte…

Zima je v jistém směru krásné roční období, nicméně má i temnou stránku – nízké teploty spojené se sněhem a větrem nejsou zrovna podmínky, které by vlasům extra vyhovovaly. Co můžete udělat pro to, abyste svou hřívu bezpečně ochránili před nepříznivými vlivy i trvalým poškozením? Pár možností se bezpochyby najde. Jaká pravidla se právě v zimě vyplatí dodržovat?

Nevycházejte ven bez pokrývky hlavy

Teď možná namítáte, že když každé ráno věnujete spoustu času stylingu, přece své mistrovské dílo „nepřiplácnete“ tlustou čapkou – tím by veškerá snaha přišla vniveč! V tomhle máte jistě pravdu, ovšem pravdou je, že mrazivé počasí vlasy poškozuje. O zbytek kosmetické katastrofy se pak postarají teplotní rozdíly mezi vytopenými prostory a venkovním prostředím. Chcete tomu zabránit? Pak vsaďte na starou dobrou čepici.

Pořiďte si správný hřeben

Rozčiluje vás statická elektřina, co vaši hřívu věčně staví do pozoru? Může pocházet ze svetrů nebo šál, do kterých se teď tak často halíte. Každopádně to pořád ještě neznamená, že se s účesem „na trolla“ musíte smířit. Řešením je vhodný hřeben – v ideálním případě dřevěný s přírodními štětinami. Hodně pomůže i to, když budete pravidelně využívat služeb kondicionéru. Ten korunu krásy hydratuje, čímž zabraňuje jejímu elektrizování.

Omezte mytí vlasů. Alespoň trochu

Pokud jste zvyklí provádět tento druh očisty dennodenně, možná byste měli přemýšlet o změně. Časté mytí vlasy vysušuje, což v kombinaci s venkovními nízkými teplotami není úplně to pravé. Po šamponu bohatě stačí sáhnout dvakrát, maximálně třikrát týdně! A když už tak učiníte, před odchodem z domu si hřívu vždy důkladně vysušte, neboť i malá vlhkost v mrazu způsobuje velkou náchylnost k poškození.

Nepodceňujte péči. Skvělý je olivový olej

Dávka zdraví v každé kapce? Když je řeč o „oliváči“, tak to platí dvojnásob! Právě on představuje ideální zimní péči, jelikož přináší výživu, hydrataci, lesk, podporu růstu i prevenci proti vypadávání. Připravte si tak dvě polévkové lžíce, zahřejte je v dlaních a namasíruje si pokožku hlavy. Teď už záleží čistě na vás, jestli tekutý zlepšovák necháte účinkovat přes noc, nebo ho ihned po použití opláchnete. Tak či tak, z výsledku budete nadšení!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat