Prostreno.cz

Přírodní snižování hladinu cholesterolu

Vysoká hladina cholesterolu a vysoký krevní tlak. Tyto dvě věci mají něco společného a mohou způsobit poškození vašeho srdce. Naštěstí existuje speciální nápoj, který si můžete sami připravit v pohodlí domova. Jaké ingredience potřebujete?

Všichni potřebujeme cholesterol. Ve skutečnosti je nezbytný pro spoustu věcí (správné trávení, syntéza vitaminu D, tvorba hormonů, enzymů atd.). Odborníci přitom tvrdí, že méně než čtvrtina celkového cholesterolu v našem těle pochází z potravin, které konzumujeme, zejména však z živočišných produktů.

Čeho je moc, toho je příliš

Na druhou stranu je nutné dodat, že příliš mnoho cholesterolu v těle může být škodlivé. V této souvislosti se hovoří například o ucpávání tepen. Proto je důležité udržovat jeho hladinu v normě. Ostatně, to samé platí i pro krevní tlak.

Podle lékařů má vysoký krevní tlak (ten druh, který zůstává tvrdohlavě vysoký – ne ten, který ukáže svoji sílu v případě nadšení, úzkosti nebo stresu) podíl na zvětšování srdce. To proto, aby bylo možné efektivně pumpovat krev. Nakonec ale právě tento efekt zanechává srdeční svaly oslabené, což znamená, že časem přijde na den, kdy srdíčko přestane krev čerpat. (Tento jev je známý jako zástava srdce.) Zkrátka a dobře, taky nic moc vyhlídky…

Léky versus přírodní řešení

Mimochodem, když máte vysoký cholesterol a zároveň vysoký krevní tlak, netrpí tím jenom srdce. V nebezpečí může být každý orgán, protože všichni potřebují okysličenou krev.

Naštěstí jsou tu léky, které jsou navrženy tak, aby pomohly snížit hladinu jak vysokého cholesterolu, tak vysokého krevního tlaku. Bohužel je známo, že způsobují řadu vedlejších účinků. Jejich pravidelný příjem je však stále nejvhodnější, pokud to lékař považuje za nezbytné.

U případů vysokého cholesterolu a vysokého krevního tlaku, které lze ještě snížit pomocí některých dietních a životních změn, může být také užitečný nápoj vyrobený z několika velmi běžných kuchyňských ingrediencí. Uvedený nápoj, obzvláště pokud se připravuje ráno po dobu dvou týdnů, může přinést dramatické výsledky. Taky už se nemůžete dočkat receptu?

Pět složek, které zachraňují životy

Budete potřebovat 1 čajovou lžičku jablečného octa (surový, organický a nefiltrovaný), 1 čajovou lžičku medu (surového a organického), 1 lžičku citronové šťávy (čerstvě vymačkané), 1 malý kousek zázvoru (čerstvý a nastrouhaný) a 1 stroužek česneku (oloupaný a nastrouhaný).

Vložte všechny ingredience do šálku s vodou pokojové teploty (cca 150 ml) a velmi dobře zamíchejte. Konzumujte ideálně zhruba 30 minut před snídaní. Jako bonus vám tento pětisložkový nápoj pomůže zmírnit bolestivé a oteklé klouby, stabilizovat hladinu cukru v krvi, posílit imunitní systém, a dokonce snížit riziko vzniku rakoviny.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat