Prostreno.cz

Výhody, které šéfa přesvedčí, aby zřídil posilovnu na pracovišti

Všichni potřebujeme pracovat, abychom vydělávali peníze, nicméně když nám práce začne zasahovat do zdraví, výkonnost se obecně snižuje. I proto by mnozí zaměstnavatelé měli pochopit, jaký význam mají firemní wellness programy. Taky toužíte po pravidelných masážích? Přesvědčte svého šéfa!

Cílem wellness programů pro firmy je vytvořit inspirující pracovní prostředí, zvýšit efektivitu práce, zabránit přetížení ze stresu a celkově vést zaměstnance k aktivní péči o zdraví a zlepšení kvality pracovního i osobního života. Váš nadřízený něco takového odmítá? Předložte mu pádné důkazy! Co všechno wellness může na pracoviště přinést?

Více zábavy

Jen proto, že pracujete, nemusí se nikdo z vašeho týmu ocitnout ve víru stereotypu. Opakovaná práce je skutečně nudná a snadno odčerpává energie zaměstnanců. To váš šéf může změnit. Třeba takové masáže na pracovišti patří k benefitům, po kterých zaměstnanci skutečně touží.

Zvýšení produktivity

Další výhodou efektivního wellness programu v kanceláři je, že pomůže zvýšit produktivitu. Pokud je ve firmě k dispozici třeba tělocvična, nebo stánek se zdravými stravovacími možnostmi, jedná se o skvělou podporu zdravějšího životního stylu, který může zvýšit energetickou úroveň a motivaci skupin i jednotlivců.

Vytváření empatie

Problémem dnešní doby je hektičnost, sobeckost a možná i trochu anonymita. Přitom zaměstnanci potřebují cítit vzájemné spojení, podporovat týmového ducha a probouzet v sobě empatii. To vše prý podle odborníků zařídí nějaký z wellness programů.

Snížení nákladů na zdravotní péči

Byly provedeny nesčetné studie, které dokazují, že efektivní wellness program na pracovišti může snížit počet návštěv u lékaře, užívání léků a podobně. Důvodem je to, že zaměstnanci zůstávají v klidu, jsou zdravější, baví se při aktivitách v práci a díky tomu zároveň nepodléhají stresovým onemocněním.

Podpora kreativity

Lekce cvičení či meditace, vylepšování pracovního prostředí? Tyto programy prokazatelně přispívají ke zlepšení tvořivosti, což je vlastně něco, co chce každý zaměstnavatel. Produktivita a nápady totiž hrají prim! Proč tedy funkce mozku nepodpořit něčím příjemným? Zatlačte na bosse…

Méně stresu

Pochopitelně, že když z kanceláře neodcházíte naštvaní a doslova „vyšťavení“, vracíte se do ní raději už jen proto, že stres nepřekračuje alarmující hranici. Firemní akce typu procházky či různá společenská setkání prý pomáhají k uvolnění a snižují hladinu stresového hormonu kortizolu.

Snížení hmotnosti

Práce u počítače může vést k nárůstu tělesné hmotnosti a dalším zdravotním rizikům, nicméně se zavedením wellness plánu na pracoviště se i tohle může změnit. Tak co, přesvědčíte svého šéfa, aby investoval?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat