Prostreno.cz

Na popraskané rty ze zimy povolejte citron

Používáte citron do čaje, protože pomáhá v případě nachlazení? Dobře děláte. Ovšem měli byste vědět, že tenhle pomocník vás zbaví i černých teček. Také platí za báječného posilovače a zpevňovače pokožky!

Asi se shodneme na tom, že citrony patří mezi nejoblíbenější a nejpoužívanější potraviny. A důvod je jasný! Kyselý plod je napěchován vitaminem C, stejně jako draslíkem, hořčíkem a železem. Má antibakteriální, protizánětlivé, antioxidační a detoxikační vlastnosti. Může posílit imunitní systém, podpořit ztrátu hmotnosti, zabránit různým infekcím a zatnout tipec bolestem hlavy. Jenže tím jeho dobrodiní stále ještě nekončí. I k otázce kosmetiky má totiž hodně co říct! Kde všude se dá uplatnit?

Zpevňovač unavené pokožky

Postrádá vaše pleť po zimě svěžest a elasticitu? To se bohužel stává naprosto běžně. Naštěstí se ale tento problém dá poměrně snadno napravit – vymačkaným citronem. Získanou šťávou si každý večer před spaním potírejte obličej a následně použijte hydratační krém. Už za pár dní poznáte a pocítíte rozdíl!

Řešení popraskaných rtů

Jednou z nejčastějších příčin popraskaných rtů je nedostatek vitaminu C. Citron má však „céčka“ doslova na rozdávání, takže proč ho z něj nečerpat přímo? Trochou citronové šťávy si pravidelně ošetřujte rty místo obvyklého balzámu. Nutno dodat, že zázračnou tekutinu není třeba oplachovat vodou.

Likvidátor černých teček

Nechtěné, nežádoucí a nevzhledné tmavé tečky se vytvářejí tehdy, když jsou póry ucpané. Svou roli zde sehrává i nadměrná produkce kožního mazu, která ve spojení s odumřelými buňkami kosmetickou katastrofu ještě urychlí. Už jste na tenhle nešvar zkusili vše možné i nemožné – jenže bez valného výsledku? Pak je čas povolat do akce citron. Jeho kyselý „nektar“ vyživuje pokožku, zatímco antibakteriální a antifungální vlastnosti pomáhají léčit jakýkoli druh kožního problému, včetně černých teček. Potírejte si s ním postižená místa a rázem budete mít po starosti.

Náhrada kupovaného deodorantu

Citronová šťáva má i další překvapivé plus. Jelikož působí proti bakteriím, dá se skvěle uplatnit jako deodorizační prostředek. Když si tuto přírodní náhražku kupovaného prostředku proti pocení vetřete ráno do podpaží, až do odpoledních hodin se budete cítit neuvěřitelně svěží. O nějakém zápachu tu nemůže být ani řeč!

Zdroj: www.beautytips.com, www.firstaid.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat