Prostreno.cz

Dýchání zhluboka podporuje činnost srdce

Kdy jste se naposledy pěkně od plic a zhluboka nadechli? Doporučujeme dělat to pravidelně – ráno, v poledne i večer. Je to efektivní metoda, díky které se zbavíte stresu. A ještě se vám bude mnohem lépe usínat!

Věřili byste tomu, že člověk se během dne nadechne v průměru 20 000krát? Protože jde o naprosto běžnou a přirozenou „činnost“, jen málo lidí této životně důležité potřebě těla věnuje vůbec nějakou pozornost. A to je právě ta chyba. Když se totiž dýchá správně a cíleně – tedy zhluboka, přináší to spoustu zajímavých výhod. Proč byste to tak měli dělat i vy?

Efektivní očista od škodlivých látek

Hluboké a pravidelné dýchání čerstvého vzduchu vám pomůže mnoha způsoby. Můžete se tak jednoduše a pohodlně zbavit nahromaděných toxických látek ve vašem systému, což je pochopitelně jen žádoucí. S každým „poctivým“ výdechem se z organismu uvolňuje třeba více oxidu uhličitého, který je považován za odpadní složku.

Zlepšení spánku a snadnější usínání

Pokud nemůžete v noci „zabrat“, jste vystresovaní a přemýšlíte o všech úkolech, jež musíte následující den vykonat, je pro vás dechové cvičení tou správnou volbou. Hluboké nádechy a výdechy uklidňují rozbouřenou mysl a povzbuzují tělo k relaxačnímu uvolnění. Výsledkem je pak bezproblémové usínání a klidnější spánek, který jen tak něco nenaruší.

Podpora srdečních funkcí

Když budete provádět hluboká dechová cvičení, posílíte tak i své srdce a vlastně celý kardiovaskulární systém. Je to proto, že se navýší kapacita plic a zvýší se v nich tlakový rozdíl, čímž se usnadní dodávka kyslíku do všech tkání, orgánů a buněk. To blahodárně zapůsobí na cirkulaci krve, takže se sníží i srdeční „pracovní zátěž“.

Úleva od stresu a záruka lepší nálady

Kdykoli se ocitnete pod tlakem, několikrát se zhluboka nadechněte a vydechněte. Tato relaxační technika zpomaluje srdeční tep, snižuje krevní tlak i hladinu stresového hormonu kortizolu. Kromě toho, že se tak zbavíte úzkosti, navíc vylepšíte koncentraci a v žilách vám začne kolovat optimismus. A to nejlepší na závěr? Tenhle antistresový způsob, který uvádí do klidu, je naprosto zdarma!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat