Prostreno.cz

Bramborovou kosmetikou proti obávanému stárnutí pokožky

Brambora se vážně nehodí jen na talíř, kde dělá milou společnost masu. Vždyť s ní můžete i mládnout! Díky obsahu prospěšných látek podporuje pružnost pokožky a urychluje regeneraci kožních buněk. Funguje však i na akné a tmavé kruhy pod očima.

Brambory tvoří základ středoevropského jídelníčku. Kdekomu už sice zevšedněly, nicméně pravdou je, že tato příloha rozhodně není obyčejná. Brambora obsahuje spoustu vlákniny, antioxidantů, vitaminů a minerálů, přičemž jejich největší množství se skrývá těsně pod slupkou. Ze statistik vyplývá, že průměrný našinec spotřebuje přibližně 68 kilogramů „erteplí“ ročně. A teď se nabízí otázka – na talíři nebo obličeji? Ona je totiž „bramborová kosmetika“ překvapivě účinná. Co všechno svede?

Konec tmavým kruhům pod očima

Nepěkné „pytle“ pod očima se mohou objevit úplně bez varování, a co hůř – za jejich vznikem stojí více příčin. Často je má na svědomí dědičnost, alergie, nedostatek spánku, konzumace alkoholu nebo zadržování vody v organismu. Co na nechtěné kruhy platí? I když se to jeví všelijak, představte si, že obyčejná syrová brambora. Odkrojte z ní dva plátky a přiložte si je na zavřená víčka. Asi tak za 20 minut „obklad“ sundejte a následně opláchněte obličej vlažnou vodou.

Poněkud netradiční léčba akné

Oblíbená zemědělská plodina tuzemáků se může pochlubit vysokým podílem draslíku. Věděli jste, že tento minerál, jenž ovlivňuje aktivitu svalů, povzbuzuje peristaltiku střev a dohlíží na udržování vodní rovnováhy tkání, je také nepřítelem akné? Právě proto se „pacientům“ s chronickým onemocněním kůže rudé barvy doporučuje bramborová šťáva. V té se namočí vatový tampon, jehož prostřednictvím se blahodárná tekutina aplikuje přímo na postižené oblasti.

Domácí omlazovač, který se nezdá

Jde s bramborou mládnout a vizuálně si tak ubrat pár let? Možná je to jen stěží uvěřitelné, ale odpověď zní ano. Kořenová zelenina v sobě skrývá i další cenné minerály. Konkrétně měď, která podporuje tvorbu kolagenu a elastinu, čímž zlepšuje pružnost a pevnost pokožky. Nechybí ani vápník zpomalující biologické stárnutí či fosfor urychlující regeneraci kožních buněk. O hloubkovou výživu a hydrataci se zase postará vitamin C, který zároveň zabraňuje poškození pleti volnými radikály. Jak všechna tato vítaná pozitiva „dostat“ do kůže? Ošetřujte si bramborovou šťávou každý den obličej, brzy se dostaví první výsledky. Nevěříte?





Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat