Prostreno.cz

Jídelníček jen z ovoce. Co o něm říkají frutariáni

Výživoví poradci říkají, že až 75 procent stravy by se mělo skládat z ovoce, které neobsahuje nasycené tuky a špatný cholesterol. Už jen díky tomu konzumace šťavnatých plodů snižuje riziko srdečních onemocnění! To však není to jediné, proč si frutariáni ovoce pochvalují. Proč byste ho měli jíst i vy?

Frutariáni říkají, že vše, co organismus potřebuje, se nachází právě v ovoci. Po přečtení těchto benefitů jim nejspíš dáte za pravdu.

Eliminace toxinů

Vzhledem k tomu, že plody jsou naplněny vodou a vlákninou, většina druhů ovoce pomáhá při odstraňování odpadních materiálů a jedovatých látek v těle. Lepší „čističku“ organismu nenajdete, proto se ovoce stává pravidelnou součástí jarních detoxikačních kúr.

Zvýšená úroveň energie

Detoxikace těla a jeho zásobení zdravými cukry povzbuzuje, zlepšuje náladu a udržuje člověka a živého a plného energie. Někdo dokonce říká, že i pouhý pohled na pestrobarevné odstíny ovoce působí na psychiku více než blahodárně.

Lepší trávení

Vzhledem k tomu, že čistě ovocná strava je bohatá na vodu a dietní vlákninu, udržuje funkční trávení, čímž odstraňuje různé problémy spojené s trávicí soustavou. Máte-li s tím problémy, může být pro vás ovoce řešením.

Silný imunitní systém

Nejen každý frutarián si je dobře vědom toho, že existuje tolik druhů ovoce nabité vitaminem C, který je důležitý pro výživu a obranu těla před napadením mikroorganismy způsobujícími choroby.

Zpožděný proces stárnutí

Spousta ovoce je bohatá na antioxidanty, které pomáhají bojovat proti přebytku volných radikálů, což jsou škodlivé molekuly poškozující buňky a urychlující proces stárnutí.

Zdravé snížení hmotnosti

Za předpokladu, že se ke konzumaci ovoce přidá pravidelné cvičení, lze s jeho pomocí i zhubnout.

Vylepšené duševní fungování

Ti, kteří přejdou na ovocnou stravu, tvrdí, že je jejich mysl jasnější a funguje mnohem lépe. Prý se díky ní eliminují deprese, úzkosti a dokonce nespavost.

Existuje tolik výhod, které ovoce může poskytnout, nicméně na druhou stanu se hovoří o zvýšené hladině cukru v krvi, která poškozuje játra, pankreas a ledviny, podpoře chuti k jídlu a náchylnosti k zubním kazům či zánětům. Každá mince má dvě strany.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat