Prostreno.cz

Vyžeňte hned z těla otravné kvasinky

Trápí vás únava, psychicky na tom taky nejste nejlépe, a navíc jste v ústech objevili afty? Možná máte v těle kandidy! Zbavte se jich rychle přírodní cestou.

Kandida je druh houby, kvasinka, která se nachází v těle. Ve zdravém těle nezpůsobuje žádné potíže, ale jakmile se přemnoží, vyvolává kandidózu, která se podílí na únavě, depresích, nadýmání, aftách a dalších zdravotních obtížích. Naštěstí je tu ajurvéda a její doporučení. Jaké z uvedených rad dáte přednost?

Ranní nápoj plný zdraví

Kandidy ze svého těla dostanete tak, že si po probuzení dopřejete teplou vodu s citronem, trochou zázvoru a špetkou kmínu. Tento nápoj vypijte 30 minut před jídlem. Lze jej i obměňovat. Místo kmínu lze použít i skořici, černý pepř, hřebíček či kardamom. Všechny uvedené typy koření podporují zahřívání organismu a tím i nepřátelské prostředí pro kandidy. Přes den zase popíjejte černý čaj. Ten je adstringentní a může být přínosem při vysychání nadbytečných trávicích šťáv.

Červená pro maso

Zároveň se vyhněte živočišným bílkovinám, a to dokonce i pár měsíců. Po tuto dobu se obnoví váš trávicí systém. Mimochodem, trvá přibližně osm hodin, než žaludek stráví červené maso a dostane se do tenkého střeva. To je teď nežádoucí. Místo toho, aby se tělo soustředilo na obranu, zabývá se zdlouhavým trávením. Tak to ne! Pokud se chcete kandidy zbavit, povolujte si maximálně polévku – vývar z kostí. A použijte do ní kurkumu, kmín či pískavici řeckého sena. Podpoříte trávení, vyrovnáte hladinu cukru a postaráte se o nastartování antibakteriální ochrany.

Náhrada syrové zeleniny

Vždy se vyhýbejte studeným, syrovým jídlům. Takže ano, žádné saláty se zálivkou! Ty vám s vylučováním kandid nepomůžou. To spíš vsaďte maximálně na ovoce, konkrétně jablka. Ta užitečná jsou, a to díky své adstringentní kvalitě. Obecně dávejte přednost snadno stravitelným pokrmům, jako jsou například polévky. Hodí se i ovesné vločky.

Teplé čaje

Lékaři při podezření na kandidy doporučují pít hodně teplých čajů. Mezi zázračné ájurvédské prostředky patří třeba tulsi – bazalka posvátná. Čaj z ní můžete popíjet po celý den. Vhodná je i teplá voda s citronem, ta tělo alkalizuje.

Kokosový olej

Další ze zaručených tipů se týká převalování kokosového oleje v ústech. Je totiž zvlášť účinný v kombinaci s uvedenými dietními vylepšeními a užitečnými radami. Stačí 10 minut dvakrát denně (po dobu jednoho měsíce). Díky kokosovému oleji odstraníte nahromaděné toxiny, jejichž přítomnost se projevuje bílým potahem na jazyku. Udělejte „ááá“…

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.healthywoman.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat