Prostreno.cz

Od lupů vybílí vlasy bílek

Vychvalovaný šampon vás zklamal na celé čáře? Nevyčítejte si, že jste se nechali napálit. Místo toho si připravte kokosový olej, citron, mléko a pepř. I s těmito zbraněmi můžete boj s lupy definitivně vyhrát!

Venku panují příjemné letní teploty, jenže vaše ramena vypadají, jako byste právě prošli sněžnou závějí? Neklamná známka toho, že máte co dočinění s otravnými lupy. Proč jste si je „zasloužili“? Příčin může být více. Podle odborníků za jejich vznikem stojí chemikálie obsažené ve vlasových přípravcích, všudypřítomné alergeny, znečištěné ovzduší, hyperaktivita mazových žláz na pokožce hlavy nebo špatný jídelníček. Viníkem bývá také stres, který má prsty ve všem špatném. Jak se téhle patálie zbavit? Poznejte triumfy matky přírody!

Kokosový olej a citron, báječná spolupráce

Mnoho kožních problémů lze napravit jednoduchým řešením – s pomocí „kokosáku“ a citronové šťávy. Stačí jen smíchat stejné množství zahřátého oleje a kyselého nektaru, a vzniklou směsí si masírovat pokožku hlavy – ideálně pak před tím, než vklouznete pod sprchu. Následně využijte služeb vašeho oblíbeného šamponu a umyjte si vlasy tak, jak jste zvyklí. Budete-li tuto kúru provádět pravidelně, brzy se dočkáte působivých výsledků!

Citron s bílkem jako další účinná zbraň

Že nemáte olej z kokosových jader momentálně po ruce? Nevadí, omrkněte domácí zásoby. Pokud se v nich skrývá vajíčko, jste zachráněni. Jakmile z něj získáte bílek, promíchejte ho zhruba s deseti kapkami čerstvé šťávy z citronu. Tím si vytvoříte parádní masku, jejíž doba působení by měla být alespoň 20 minut. Aplikujte ji tedy ke kořínkům vlasů a nastartujte časoměřič. Po uplynutí stanovené doby si umyjte hřívu běžným způsobem. Uděláte si na tento efektivní zlepšovák čas jednou týdně? Pak rázem budete mít po starostech!

Mléko s pepřem? Taky možnost

Hodně lidových léčitelů přísahá na účinnost „mléčného pepře“ v boji proti lupům. V polovině šálku mléka dobře rozmíchejte čajovou lžičku mletého pepře. Získaným „medikamentem“ si pak promasíruje pokožku hlavy, nechte ho několik minut působit a poté opláchněte všechny pozůstatky. Při častém opakování nebude po odlupujících se šupinkách kůže ani památky…

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat