Prostreno.cz

Ostropestřec mariánský pro detox jater

Ostropestřec mariánský je přírodní bylina, která má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Obvykle se proměňuje v extrakt, prášek, pilulky nebo čaj. Pomůže vám s dodávkami energie i detoxikací jater!

I když na první pohled nepůsobí nijak pohledně, zdá se, že tenhle „mléčný bodlák“ (Silybum marianum) je schopen podporovat zdravou trávicí funkci, zvýšit produkci žluči, snížit zánět a uklidnit všechny sliznice v těle. Odkud se vzal?

Zmíněná rostlina pochází ze Středomoří a je členem rostlinné rodiny Asteraceae (hvězdnicovité), která zahrnuje i další rostliny, jako jsou slunečnice a sedmikrásky. Podle historických pramenů se skutečně používá více než 2000 let. Její příznivci říkají, že z těla vytahuje toxiny a chrání játra před poškozením. A mají pravdu.

Vitaminy E a C získané z této bylinky pomáhají bojovat proti volným radikálům a zpomalují proces stárnutí, který může vést k rozvoji onemocnění. Specificky ostropestřec obsahuje vysoké hladiny lipofilních výtažků, které působí jako antioxidanty a které zvyšují imunitu a zpomalují oxidační stres.

Detoxikace a zdraví jater

Ostropestřec vykazuje silný účinek při čištění jater. Pomáhá obnovit jaterní buňky při odstraňování toxinů z těla, které se zpracovávají játry. Je účinný při přirozeném zvrácení škodlivých účinků konzumace alkoholu, pesticidů v potravinách či těžkých kovů ve vodě. A to rozhodně není k zahození.

Játra jsou vlastně našimi největšími vnitřními orgány a jsou zodpovědné za provádění mnoha základních detoxikačních funkcí. Stav naší krve v celém těle je většinou závislý na zdraví našich jater. Játra totiž pomáhají odstraňovat škodlivé látky z krve, podporují produkci hormonů, detoxikují tělo, uvolňují glukózu do krevního oběhu, aby tělo bylo zásobeno energií.

Snížení vysokého cholesterolu

Americká národní lékařská knihovna považuje mléko získané z této bylinky za silnou protizánětlivou látku, která prospívá srdci a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Ačkoli je třeba ještě více formálního výzkumu, předběžné studie ukazují, že pokud se používá extrakt z mléka v kombinaci s jinými tradičními metodami léčby, zlepšuje se hladina celkového cholesterolu a lipoproteinů s nízkou hustotou. Zároveň dochází ke snížení tak zvaného špatného cholesterolu.

Prevence proti vzniku žlučových kamenů

Játra jsou hlavním zažívacím orgánem, který pomáhá zpracovávat živiny a toxiny, které vstupují do našeho těla prostřednictvím potravin, vody a vzduchu. Protože játra a další zažívací orgány, jako je žlučník, slinivka břišní, střeva a ledviny úzce spolupracují, aby zlepšily zdraví jater, mléko z ostropestřce je schopné pomoci předcházet žlučovým a ledvinovým kamenům. Ostropestřec mariánský zároveň bojuje proti stárnutí. Potřebujete ještě další důkaz, proč jej užívat?

Zdroj: www.herbslife.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat