Prostreno.cz

Domácí výroba přírodního vlasového zahušťovadla

Muž nebo žena? Na tom nezáleží. Každý chce mít krásné vlasy! Jejich ztráta je totiž tak bolestivá! Patříte k těm, koho trápí řídnutí cenných vlasů? Pomůže přírodní zahušťovadlo!

Vypadávání vlasů je běžný fyziologický jev, přičemž odborníci tvrdí, že zdravým jedincům by denně nemělo vypadnout víc jak osmdesát až sto vlasů. Cokoli, co už je nad tuto hranici, předjímá jistý problém. K faktorům, které přitom přispívají k padání, přitom patří fyzický či emocionální stres, hormonální nerovnováhy, narušená funkce štítné žlázy, toxická expozice, nedostatky důležitých vitaminů a minerálů, alergie, dědičnost či používání nevhodných kosmetických výrobků.

Ještě než se vydáte do lékárny

Obecně platí, že obvykle vlasy začínají růst ze stejného folikulu, ale růst vlasů se může snížit, pokud dojde ke zvýšení hladiny DHT (mužského androgenního hormonu, který způsobuje zmenšení folikulů). Naštěstí existují opravné prostředky, které přirozeně přispívají ke zpevnění vlasů a zamezují jejich ztrátě. Nejen, že vám pomohou získat objem, ale také ušetří spoustu peněz!

V první řadě je nutné zlepšit svoji stravu, omezit mastné a tučné a soustředit se spíš na vitaminy a minerály získané z čerstvého ovoce a zeleniny. Pak se také vyplatí používat tři esenciální oleje. Které?

Vlastní sérum proti vypadávání

Rozmarýn je jedním z nejlepších olejů pro podporu růstu vlasů, který kštici zároveň zahušťuje. Esenciální olej z cedrového dřeva zase pomáhá stimulovat vlasové folikuly tím, že zvyšuje krevní oběh v pokožce hlasy. I to může zamezit vypadávání! Do třetice se hodně hovoří o šalvějovém esenciálním oleji, který má některé podobné vlastnosti jako již zmíněný rozmarýnový olej. (Podporuje buněčný metabolismus.) A jak tyhle tři zázraky zkombinovat? Tady je recept, jenž slouží zhruba k osmi až deseti aplikacím.

Připravte si 43 gramů jojobového oleje, stejné množství hroznového oleje (neboli olej z hroznových jader), 30 kapek čistého cedrového esenciálního oleje, 30 kapek čistého rozmarýnu a 30 kapek čistého šalvějového oleje. Všechny uvedené přísady smíchejte ve vhodné nádobě s víčkem a důkladně protřepejte. Následně velkoryse aplikujte na pokožku hlavy a mokré či suché kořínky vlasů. Lehce promasírujte. Nechte 20 minut působit, poté vlasy umyjte běžným způsobem. Kúru je přitom vhodné provádět třikrát týdně.

Zdroj: www.beauty.com, www.goodhousekeeping.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat