Prostreno.cz

Otravné migrény vás zbaví růžová sůl

Himálajská sůl má celou řadu zdravotních účinků, mezi které patří regulace hladiny cukru v krvi, detoxikace organismu, tlumení svalových křečí a zlepšení kvality spánku. Ovšem pozor, stejně dobře dokáže rázně zatočit i s migrénou!

Migréna podle odhadů expertů tíží až milion našinců. Patříte mezi ně i vy? Pak víte až moc dobře, že palčivá bolest hlavy, jež zpravidla přetrvává od 2 do 72 hodin, není žádná výhra. O dalších symptomech spojených s tímto chronickým onemocněním, jako jsou nevolnosti, pocity na zvracení a nesnášenlivost světla, raději ani nemluvit! Spoléháte se při migréně vždy na prášky a trpělivě čekáte, kdy a jestli vůbec, zaberou? Je i jiná možnost, která může přinést úlevu. A možná ji máte po ruce, tedy v kuchyni!

Pomoc v duchu růžové

Už dávno jste nahradili „obyčejnou“ sůl tou himálajskou? To je vlastně dobře. Růžová sůl pochází z oblasti v Pákistánu, která je vzdálena asi 300 kilometrů od Himálaje. Netěží se tedy přímo v tomto asijském pohoří, jak se často mylně uvádí. Ve skutečnosti je extrahována z pákistánského solného dolu, jenž je druhým největším na světě. Původ teď ale nechme stranou, důležité je, co všechno tato sůl dokáže.

Zdravotní účinky, které se vyplatí znát

O himálajské soli je známo, že obsahuje celkem 84 minerálů, živin a potřebných elektrolytů, proto nabízí bezpočet zajímavých účinků. Někteří odborníci se domnívají, že tlumí svalové křeče, léčí poškozené tkáně, podporuje zdraví srdce, reguluje hladinu cukru v krvi a optimalizuje pH buněk. Údajně také zlepšuje trávící funkce, posiluje kosti, detoxikuje organismus a zkvalitňuje spánek. Ve vědeckých kruzích se hovoří i o tom, že himálajská sůl rovněž zvyšuje sexuální touhu, zprůchodňuje dýchací cesty, a v neposlední řadě také zatne tipec migrénám a bolestem hlavy. Jakým způsobem ji v krizových okamžicích „užívat“?

Voda, citron a slaný zázrak

Protože vidina pojídání samotného himálajského pokladu není vůbec lákavá, tato cesta k úlevě se ani nedoporučuje. Lepší a jemnější alternativa je vypití sklenice citronové šťávy s trochou vody, do které přidáte větší koncentraci růžové soli. Tak jistě, ani takhle si moc nepochutnáte, ale prý to zaručeně pomáhá! A koneckonců, co můžete ztratit, no ne?

Zdroj: www.firstaid.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat