Prostreno.cz

Afrodiziakální jídla pro noc plnou jiskřící energie

Patříte k milovníkům romantiky, lásky a intimity? Zkuste recepty, které tohle všechno prohlubují! Ze kterých afrodiziakálních potravin v létě vybírat? Tyhle vám zajistí sexy večer!

Podle některých studií společné vaření s partnerem přispívá k pohodě vztahu a posiluje vzájemnou blízkost. I kdyby na tom byla jen špetka šafránu pravdy, jedná se o milé zjištění. Ale ani to, když vaříte (sami) pro někoho, se nemusí minout účinkem. Už jste někdy cíleně připravovali afrodiziakální recepty ze zdravých a smyslných ingrediencí? Tak teď máte příležitost!

Salát s melounem, avokádem a bazalkou

Existuje snad lepší způsob, jak zahájit léto? Lehký, svěží a barevný předkrm to jistí! Použijte meloun, bazalku, avokádo a med. Meloun má vysoký obsah citrulinu, což je fytonutrient, který zvyšuje množství kyseliny dusičné v těle. A ta zase podporuje průtok krve, relaxaci krevních cév a sexuální vzrušení.

Bazalka také zvyšuje krevní oběh, navíc je již léta spojována se stimulací pohlavních orgánů a podporou plodnosti. Co se týče avokáda, Mayové a Aztékové jej považovali za afrodiziakum. Toto ovoce podporuje libido a působí proti erektilním dysfunkcím. Obsahuje totiž vysokou hladinu hladinu kyseliny listové, vitamin B9 (dodává tělu více energie) a vitamin B6 (ten zvyšuje produkci testosteronu). Zapomenout nesmíme ani na omega-3 mastné kyseliny, o jejichž účincích se zmiňujeme níže. No a co med?

Med se může pochlubit přítomností bóru, chemického prvku regulujícího hladinu oxidu dusnatého a hormonů. Oxid dusnatý též zvyšuje průtok krve během vzrušení a pomáhá otevřít krevní cévy, které se podílejí na tvorbě erekce a citlivosti klitorisu. Takže, na co ještě čekáte? K vyjmenovaným položkám přidejte ocet balsamico, olivový olej a limetkovou šťávu. Vše rozdělte na dvě servírovací misky a podávejte.

Pečený losos, fíky a červené víno

Další tři položky zvyšující libido? Losos, červené víno a fíky. Stejně jako avokádo, losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, který pomáhají libidu tím, že poskytují stavební bloky pro výrobu estrogenu, testosteronu a progresteronu. Červené víno zase obsahuje silný antioxidant nazývaný resveratrol, jež pomáhá snižovat zánět a čerpá krev.

Aminokyseliny, které zvyšují sexuální vytrvalost a nakopávají libido, jsou obsažené i ve fících. Proto neváhejte, filety z lososa zakápněte olivovým olejem, posypte solí a pepřem a dejte péct do trouby. Mezitím do hrnce dejte fenykl a uvařte jej ve slané vodě. Fíky, červené víno, špetku cukru, ocet balsamico, trochu nesoleného másla a citronovou šťávu povařte na pánvi a vše zkompletujte. Na talíř dejte lososa, přidejte fenykl a vše zalijte omáčkou. Dobrou chuť a pěkný (milostně šťavnatý) večer!

Zdroj: www.eatthis.com, www.howotodoit.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat