Prostreno.cz

Pistácie v létě zajistí výživu pro pleť a vlasy

Pistácie, známé pod názvem „pista“, jsou oříšky bohaté na mnoho živin. Jak vám mohou pomoci s krásou, respektive vlasy a pletí? Tohle jsou důvody, proč si je spojit s létem!

Pistácie je plodem, u něhož se odstraňuje vnější skořápka za účelem konzumace semenného jádra. Chuť pistácie je přitom výrazná a opojná. A co zdravotní benefity? Dopřávejte si pistácie v zimě i v létě! Co se týče druhého jmenovaného období, bude vám nesmírně užitečná hned z několika důvodů!

Zdravé srdce

Pistácie pomáhají snižovat tak zvaný špatný cholesterol v těle, čímž zabraňují srdečním onemocněním. Také zvyšují sílu nervů, takže dělají srdce silnější.

Protizánětlivé vlastnosti

Přítomnost vitaminů A a E, protizánětlivé vlastnosti. V překladu to znamení snížení zánětu v těle a tím pádem eliminace mnoha zdravotních problémů.

„Páky“ proti diabetu 2. typu

60 % denní dávky fosforu je přítomno v pouhém jednom šálku pistácií. Fosfor přitom může zabránit vzniku diabetu typu 2 a zároveň pomoci při rozbíjení bílkovin na aminokyseliny, což vede k toleranci glukózy.

Prospěšnost pro nervový systém

Vitamin B6, který je v pistáciích hodně zastoupen, je velmi prospěšný pro nervový systém. Tento vitamin buduje plášť kolem nervových vláken (myelin) a vytváří mnoho aminokyselin, které pomáhají při správném přenosu nervových impulzů.

Zdravý mozek

Již zmíněný „zázračný“ vitamin B6 pomáhá hemoglobinu při transportu kyslíku z plic do tkání. Tato okysličená krev je následně dodávána do mozku, který je jí podporován. V překladu to znamená, že čím více pistácií, tím zdravější mozek!

Atraktivní a bezchybná pokožka

Všichni vědí, že vitamin E je velmi důležitý pro zdravou pleť – a tento antioxidant je přítomen právě v pistáciích. Integruje buněčné membrány sliznic, chrání pokožku před škodlivými ultrafialovými paprsky, zabraňuje kožním chorobám a činí pokožku zdravou a krásnější. V létě si tedy kromě opalovacího krému a plážové deky přibalte i pistácie! „Éčko“ vaši pleť zvlhčí a zabrání jejímu vysušení!

Vyživené vlasy

Pistácie obsahují značné množství esenciálních mastných kyselin, které jsou nezbytné nejen pro udržení zdravé, zářící pleti, ale i stimulaci růstu vlasů. Podporují jejich posílení a pružnost, zvyšují flexibilitu a dokonce jsou prý skvělým prostředkem pro (sluncem) dehydratované vlasy a vlasy poškozené barvením.

Zdroj: www.befit.com, www.beautytips.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat