Prostreno.cz

Jednoduché návyky lidí, kteří jsou stále fit. Inspirujte se

Že ten, kdo chce být v kondici, musí své tělo denně huntovat v posilovně a dodržovat hladovku? To je omyl! Bohatě stačí, když budete pravidelně vyrážet na kratší procházky a jíst pestrou stravu. Co takový spánek? Tak ten je snad vůbec nejdůležitější!

Z expertních odhadů vyplývá, že počet lidí, kteří čelí nadváze, se neustále zvyšuje. Co za tím stojí? Podle odborníků fakt, že mnozí odmítají žít zdravým životním stylem, neboť jim připadá nákladný a příliš náročný – tedy z hlediska času i financí. Jenže je to pravda? Právě, že ne. Omrkněte návyky těch, co se stabilně drží ve formě. Uvidíte sami, že se dají zvládnout levou zadní!

Pohyb. Stačí ale i málo

Že se denně musíte hodiny dřít ve fitku, a dokud nebudete ždímat pot, nemáte povoleno přestat? Ale jděte! I půlhodinka nenáročné aktivity může přinést ovoce. Dokonalým příkladem je třeba chůze. I lékaři souhlasně přikyvují nad tím, že 30 minut této činnosti přispívá ke spalování kalorií, reguluje hladinu škodlivého cholesterolu a předchází duševním chorobám. Připadá vám to málo? Uznejte sami, že pořád lepší tohle, než nečinně ležet na gauči…

Spánek? Ten zásadně nepodceňovat!

Překvapivý fitness fígl? Kupodivu pyžamo. Stejně, jako je při hubnutí důležité zaměřit se na vyváženou a vhodnou stravu, je klíčem k úspěchu i spánek. Britští výzkumníci působící na univerzitě Southampton naznačují, že ve fázi hlubokého spánku tělo produkuje svůj největší spalovač tuku – růstový hormon.

Chcete-li samovolný zeštíhlující proces ještě podpořit, řiďte se radou amerických vědců z Yaleovy univerzity. Ti zase tvrdí, že noční odpočinek v chladné místnosti zrychluje metabolismus až o 15 %. Pokud namítáte, že při momentálních tropických teplotách lze tuto podmínku splnit jen těžko, co takový větrák? Možná stojí za pokus!

Stravování. Ani tohle není žádná věda!

Když dojde řeč na pravidla ukázkového stravování, kdekomu naskočí vyrážka. I ve vás tahle myšlenka vzbuzuje prapodivné pocity? Zbytečně. Experti na výživu jsou toho názoru, že stačí dbát na velikost porcí a nepřejídat se. Také byste se měli zaměřit na pestrý a barvitý jídelníček, který zahrnuje celozrnné produkty, ovoce, zeleninu, mléčné výrobky, maso, drůbež i ryby – zkrátka od všeho něco. Když se navíc budete držet při zemi s cukrem i tuky, můžete se považovat za zdravého jedlíka. Tedy alespoň takhle to všechno začíná…





Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat