Prostreno.cz

Letní peeling z hnědého cukru za pár korun

S létem se chodí s kůží na trh. Doslova. Je ta vaše mdlá a suchá a celkově má k atraktivitě daleko? Vraťte jí „zašlou slávu“ s pomocí peelingů, jejichž hlavní složkou je hnědý cukr! Proč zrovna on patří ke kosmetickým šampiónům?

Nádherná a zářivá pokožka nemusí být jen snem. Čištění a hydratace patří k naprostým nezbytnostem, nicméně ke spásné udržující kosmetické trojce patří i peeling neboli odstraňování odumřelých kožních buněk. Proč si ho připravit z hnědého cukru?

Díky těkavým a fenolickým sloučeninám je hnědý cukr bohatý na antioxidanty, tedy může eliminovat škodlivé volné radikály. Taky obsahuje AHA neboli alfahydroxylové kyseliny, které pronikají do pokožky, podporují regeneraci a omlazení buněk. Již teď to zní naprosto báječně! K tomu všemu přidejte úžasné exfoliační schopnosti, které na rozdíl od cukru bílého, nepoškozují pokožku. A volba je jasná. Takže, co s čím spárovat?

Hnědý cukr a kokosový olej proti akné

Připravte si ½ šálku hnědého cukru, ½ šálku nerafinovaného kokosového oleje a 2–3 kapky esenciálního oleje dle vašeho výběru. Všechny přísady smíchejte, výsledek naneste na obličej a ten masírujte krouživými pohyby (asi tak 10 minut). Následně smyjte. (Proceduru provádějte jednou týdně.)

Hnědý cukr a med pro hydrataci a rozjasnění

Potřebujete 1 lžíci hnědého cukru, stejné množství medu, 1 lžíci olivového nebo kokosového oleje (volitelné) a 2–3 kapky oblíbeného esenciálního oleje (taktéž volitelné). Všechny ingredience zkombinujte, směs aplikujte na tvář a masírujte 10 minut (a to dvakrát týdně). Poté smyjte.

Hnědý cukr a vanilka pro podporu zdravé kůže

Vanilka urychluje léčbu zánětů, ekzémů a vyrážek. K tomu, abyste ji zahrnuli do svého kosmetického rituálu, potřebujete 1 šálek hnědého cukru, 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu, ½ šálku olivového, kokosového nebo mandlového oleje a ½ lžičky vitaminu E (stačí tobolka z lékárny). Vezměte misku a promíchejte všechny přísady. Peeling aplikujte na pokožku, 10 minut masírujte a nechte dalších 10 minut působit. Umyjte teplou vodou. (Provádějte dvakrát týdně.)

Hnědý cukr a ovesné vločky pro očistu a boj proti vráskám

K ruce si připravte 1 lžíci hnědého cukru, 1 lžíci ovesných vloček, stejné množství medu a 1 lžíci nosného oleje (kokosový, olivový, mandlový). V mixéru rozemelte ovesné vločky a hnědý cukr, poté přidejte zbylé ingredience. Tvář trochu namočte, poté aplikujte vytvořenou směs. Jemně masírujte kruhovým pohybem po dobu 5–10 minut. Následně smyjte. Proceduru provádějte dvakrát týdně, pokud ale máte citlivější pokožku, tak jen jednou.

Zdroj: www.beautytips.com, www.eatthis.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat