Prostreno.cz

Komentáře k článku

Marie 04.07.2022

Mám ji ráda jak polévku tak na kyselo s volským okem a okurkou. Je mi upřímně jedno jestli má vitamin C ten si doplním z jiné potraviny . Tak papejte čočku zelenou červenou i černou 😋

Siraellen 03.07.2022

Moc jí nemusím

KLKveta 29.06.2022

cocku mám ráda

Jaroslav Moule 29.06.2022

Čočku jím už odmalička, je chutná, zdravá a málo zasytí pokud není s párkem nebo Volským okem. K čočce mám nejraději rohlík, nebo domácí vdolky. Čočku lze namáčet, a jsou z ní výtečné klíčky, které se dají kombinovat s dalšími naklíčenými zrny nebo se zeleninou.

Masunta nejosvícenější... 29.06.2022

Čočka nikoho rozhodně neobohatí o vitamin C. To je trvalá chyba potravinových "suterénních znalců 3. kategorie". Tepelnou úpravou se vitamin C degraduje na neúčinný. Pod přístroji se to pozná tak, že takovýto vitamin C láme světlo na opačnou stranu, než nedegradovaný vitamin C. Tedy například účinný vitamin C nemůže být v marmeládách, džemech, v zelí ve vepřo knedlo zelo, vařených bramborách a podobně. K takovémuto vitaminu C se tělo chová jako k jedu - musí ho vyloučit. Zátěž pro metabolismus. O vitaminu C stále kolují nepravdy - například, že s nástupem nemoci je třeba podstatně zvýšit jeho příjem - ale pozitivní vliv na zdraví má jen jeho dlouhodobější konzumace. A vůbec - větší než přiměřenou dávku játra do těla nepustí. Dá se to obejít tak, že se vpraví vitamin C do krevního řečiště injekčně. A pak se mohou dít divy. Například při prvních příznacích otravy muchomůrkou zelenou a po vpíchnutí vitaminu C, dojte k zamezení otravy, Antone Pavloviči.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat