Prostreno.cz

Kruhů pod očima vás zbaví esenciální oleje

Už zase vypadáte, jako že jste minimálně týden pořádně nespali? Šetřete kosmetické produkty, kterými obvykle nevzhledné kruhy pod očima maskujete. Místo nich povolejte do akce esenciální eukalyptus s levandulí!

Kruhy pod očima – zvláště ty tmavé, rozhodně nejsou žádnou hitparádou. O to hůř, že tato nechvalně známá „ozdoba“ nemusí být jen důkazem prohýřené noci. Strůjcem mohou být klidně i zdravotní problémy, zadržování vody v těle, nadměrná konzumace alkoholu, dědičnost nebo alergie. Za faktory vzniku ale odborníci považují i nezdravý životní styl, nadmíru stresu, jaterní potíže, nutriční nedostatky, záněty dutin a hyperpigmentaci. Jak vidno, viníků je celá řada. Ale co řešení? Ani tady žádnou složitost nehledejte…

Aromaterapie podle trochu jiných pravidel

Maskovat „pytle“ pod očima korektorem? To samozřejmě můžete, stejně jako se o práci v tomhle případě hlásí make-up. Pravdou však je, že taková kamufláž se z dlouhodobého hlediska může pěkně prodražit. Plán B? Zaměřte se raději na léčbu celého problému, tím se přece vyřeší celá podoční šlamastyka. Pokud nevíte, jak na to, přímo se nabízí esenciální oleje. No vážně, obzvláště doporučujeme tyhle dva!

Eukalyptus, multifunkční zlepšovák

Eukalypt má neuvěřitelné účinky na lidské zdraví, neboť vykazuje antiseptické účinky a podporuje procesy hojení. Díky svým dezinfekčním účinkům chrání i proti vzniku nejrůznějších viróz, přičemž také brání růstu mikroorganismů a rozpouští hleny. To ale pořád není všechno, protože se hodí i jinde a jinak. Kromě toho, že odpuzuje komáry, zatočí se zápachem z úst a mírní křečové žíly, přispěje i k „léčbě“ kruhů pod očima. Je to díky tomu, že má příznivý vliv na cévy a snižuje nejrůznější otoky. Smíchejte eukalyptus s nosným olejem, třeba kokosovým, jojobovým, ricinovým nebo olivovým, a získanou směsí si s největší opatrností pravidelně ošetřujte podoční oblast.

Levandule, zachránce situace

Když se řekne levandule, mnoho lidí ji má spojenou s léčbou nespavosti. Ano, je pravdou, že hezké sny tento olejíček přivolat skutečně umí – a téměř okamžitě. Málokdo však tuší, že při lokálním použití dokáže také uklidnit svědivou pokožku v případě alergické vyrážky. Stejně svědomitě ale zatočí i se špatnou náladou, stresem a vaším kosmetickým problémem. Pravidla použití jsou totožná jako v předchozím případě, tak na nic nečekejte a dejte se to zkrášlování!

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat