Prostreno.cz

Domácí prostředky pro suché a drsné dlaně

Ruce, potažmo dlaně, jsou v takové pomyslné první linii. Používáme je často a na všechnu „tvrdou práci“, jako je úklid s chemickými prostředky či nošení těžkých nákupů. Jak je trochu hýčkat? Zaslouží si péči s pomocí přírodního kuchyňského arzenálu!

Je hodně žen, které se soustředí na omlazování vzhledu, přičemž se snaží udržet tvorbu vrásek na uzdě. Proti tomu se samozřejmě nedá vůbec nic namítat, ale co další části těla, jež si zaslouží patřičnou pozornost? Jednou z nich jsou dlaně. A teď ruku na srdce – jak vypadají ty vaše? Pokud mají do hebkosti daleko a zoufale postrádají vláčnost, je nejvyšší čas učinit jistá opatření. V tomto případě je představují tyto domácí prostředky, které vašim dlaním navrátí ztracenou krásu a jemnost!

Olivový olej a třtinový cukr? Ten nejlepší peeling

Efektivní spolupráce těchto kuchyňských ingrediencí spolehlivě odstraní odumřelé a poškozené kožní buňky. Ovšem pokožka se dočká i potřebné hydratace a výživných látek, což je jen ku prospěchu věci. Jaký je postup? Žádnou vědu v tom nehledejte, do přiměřeného množství oleje přidejte cukr a získaným hrubším mazadlem si ošetřete ruce, jež by svým povrchem mohly konkurovat brusnému papíru. Pro maximální efekt je nutno proces opakovat vícekrát.

Ovesné vločky s jablečným octem. Proč vlastně ne?

Ovesné vločky nejsou jen zdravou snídaní, platí i za báječnou kosmetiku, neboť normalizují hladinu pH, zabraňují zánětům a poskytují pleti cenné vitaminy, zatímco ji změkčují a regenerují. Jablečný ocet na druhé straně si zase poradí s odlupující se kůží. A když se to spojí dohromady, je o problém postaráno. Suroviny promíchejte, čímž vznikne hutná pasta. S ní naložte tak, jak je popsáno v předchozím případě. Uvidíte, jak skvěle to funguje!

Sázkou na jistotu je i mix citronové a rajčatové šťávy

Máte doma citron a větší rajče? Výborně, pak na záchrannou misi už nic víc nepotřebujete. Jakmile obě tekutiny „seznámíte“, namasírujte si jimi potřebná místa. Předností této směsi je zajímavé složení nabité cennými látkami a také kyselost, což z ní dělá hodně efektivní prostředek na popraskané a drsné dlaně. Citron navíc zesvětlí i tmavá místa – a to se hodí, nebo snad ne?

Zdroj: www.firstaid.com, www.howtodoit.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat