Prostreno.cz

Moře nabízí fungující prostředky na hubnutí

Matcha čaj, zelená káva či jablečný ocet. Zatímco tyhle položky jsou ve světě hubnutí poměrně známými pojmy, existují i takové, které jsou neméně účinné, ne-li účinnější, ovšem málokdo je zná. A přitom jsou u nás dostupné!

Kdo chce zhubnout, měl by vsadit na pravidelný pohyb a snížení energetického příjmu. Jedná se o jediný a zdravý způsob, jak se zbavit nechtěných špíčků. Nicméně to neznamená, že si nelze pomoci jistými berličkami, v tomto případě bylinkami, které podle všeho urychlují metabolismus spalování tuků a potlačují chutě na jídlo. Které to jsou? Tyhle asi ještě neznáte!

Hoodia gordonii

Bylinka obvykle namletá na prášek, přičemž originál pochází z Namibie. Hoodia gordonii se před několika lety díky svým účinkům stala poměrně populární, nicméně nyní, když se prach trochu usadil, se o tomto zázraku moc nemluví. To ale neznamená, že stále není účinnou pomůckou při hubnutí. Bylinka skutečně pomáhá snížit chuť k jídlu a tím i eliminovat denní energetický příjem. Zeptejte se ve specializovaných prodejnách!

Damiana

Pastala rozprostřená, kterou někteří znají pod názvem damiana, je americký keř, jež je považován za účinný stimulant libida a výkonný relaxant. Využívá se však právě i při snižování hmotnosti, neboť pozitivně působí na trávicí systém, povzbuzuje vylučování a v kombinaci s jinými bylinkami zajišťuje pocit sytosti. Bylinka je přitom u nás v Česku snáze dostupná, například i ve formě kapslí.

Gymnéma lesní

Gymnéma, bylinka afrického původu, je po staletí využívání v rámci ajurvédské medicíny. Říká se o ní, že vyrovnává hladinu cukru v krvi, blokuje vstřebávání cukru a taktéž potlačuje chuť k jídlu, což významně přispívá k problémům s hmotností. Leckdo na ni nedá dopustit.

Kelp (mořská řasa)

Kelpy jsou řasy patřící mezi chaluhy. Obsahují hodně jódu, tedy látky, která je při hubnutí nesmírně užitečná. Významný nedostatek jódu může vést k hypotyreóze – stavu spojenému s přírůstkem hmotnosti. Kromě výše uvedeného tato mořská řasa pomáhá regulovat funkci štítné žlázy. A stejně jako v předchozích případech není problém si ji u nás v republice obstarat, třeba v prodejnách zdravé výživy. Pohyb a vyvážený jídelníček jsou však stále základními kameny úspěchu. Bez jednoho nebo druhého žádná bylinka nepomáhá!





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat