Prostreno.cz

Broskve jsou vitaminovou bombou pro lepší náladu

Broskve neboli „perská jablka“ se začala pěstovat už před čtyřmi tisíci lety v Číně. Jsou nabitá obrovským množstvím vitaminů a minerálních látek, je jsou velmi prospěšné pro celkové draví. Věděli jste, že zlepšují náladu a zpomalují stárnutí?

Tohle měkké dužnaté ovoce s peckou uprostřed bude zanedlouho dozrávat! V horkých letních dnech příjemně osvěží, a navíc organismu dodá slušný počet esenciálních látek. Podívejte se, co kromě uspokojení chuťových pohárků může nabídnout!

Duševní klid

Broskve v sobě ukrývají velké množství hořčíku. Ten dokáže potlačit stres či úzkosti a celkově udržuje celý nervový systém v klidu. Jestliže jste často vystaveni náročným situacím a potřebujete si zlepšit náladu, rozhodně sáhněte po tomto ovoci s jemnými chloupky na povrchu. Je prostě báječné!

Posílení imunity

Pro zdravý imunitní systém je nejdůležitější vitamin C. Díky němu pak může člověk nejen snadno bojovat s nejrůznějšími nemocemi, ale také, a to především, jim předcházet. Celkem slušné zastoupení má céčko právě i v plodech broskvoně obecné. Pokud tedy chcete dopřát svému tělu pořádnou dávku, tyto plody jsou správnou volbou.

Pomalejší stárnutí

Kdo by nechtěl být stále mladý, že? I když věda na této myšlence musí ještě zapracovat, prozatím máme broskve! Tento plnohodnotný zástupce peckovic pojímá i zinek. Chemický prvek, který je nezbytný pro zdravý organismus každého jedince. Jedním z jeho účinků je schopnost potlačit stárnutí. A to zejména proto, že zajišťuje dostatečnou produkci testosteronu a pomáhá k regeneraci poškozených buněk.

Zdravá pokožka

Výtažky z broskví jsou často k nalezení v přípravcích určených pro ošetření pleti. Není se čemu divit. Zahrnují totiž flavonoidy, jindy nazývané také jako vitamin P. Jedná se o silné antioxidanty, které efektivně čistí odumřelé kožní buňky, dostatečně hydratují a revitalizují pokožku. Nelze nezmínit ještě zeaxantin a lutein – rovněž přírodní antioxidanty chránící pokožku, obzvláště proti škodlivým ultrafialovým paprskům, kterým je pokožka vystavena během pobytu na slunci. Zmiňovaní zachránci umí přispět k obnovení poškozené kůže, protože výrazně zrychlují její regeneraci. Vivat, broskve!

Zdroj: www.eatthis.com, www.verywellhealth.com





Celkem 2 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat