Prostreno.cz

Broskve jsou vitaminovou bombou pro lepší náladu

Broskve neboli „perská jablka“ se začala pěstovat už před čtyřmi tisíci lety v Číně. Jsou nabitá obrovským množstvím vitaminů a minerálních látek, je jsou velmi prospěšné pro celkové draví. Věděli jste, že zlepšují náladu a zpomalují stárnutí?

Tohle měkké dužnaté ovoce s peckou uprostřed bude zanedlouho dozrávat! V horkých letních dnech příjemně osvěží, a navíc organismu dodá slušný počet esenciálních látek. Podívejte se, co kromě uspokojení chuťových pohárků může nabídnout!

Duševní klid

Broskve v sobě ukrývají velké množství hořčíku. Ten dokáže potlačit stres či úzkosti a celkově udržuje celý nervový systém v klidu. Jestliže jste často vystaveni náročným situacím a potřebujete si zlepšit náladu, rozhodně sáhněte po tomto ovoci s jemnými chloupky na povrchu. Je prostě báječné!

Posílení imunity

Pro zdravý imunitní systém je nejdůležitější vitamin C. Díky němu pak může člověk nejen snadno bojovat s nejrůznějšími nemocemi, ale také, a to především, jim předcházet. Celkem slušné zastoupení má céčko právě i v plodech broskvoně obecné. Pokud tedy chcete dopřát svému tělu pořádnou dávku, tyto plody jsou správnou volbou.

Pomalejší stárnutí

Kdo by nechtěl být stále mladý, že? I když věda na této myšlence musí ještě zapracovat, prozatím máme broskve! Tento plnohodnotný zástupce peckovic pojímá i zinek. Chemický prvek, který je nezbytný pro zdravý organismus každého jedince. Jedním z jeho účinků je schopnost potlačit stárnutí. A to zejména proto, že zajišťuje dostatečnou produkci testosteronu a pomáhá k regeneraci poškozených buněk.

Zdravá pokožka

Výtažky z broskví jsou často k nalezení v přípravcích určených pro ošetření pleti. Není se čemu divit. Zahrnují totiž flavonoidy, jindy nazývané také jako vitamin P. Jedná se o silné antioxidanty, které efektivně čistí odumřelé kožní buňky, dostatečně hydratují a revitalizují pokožku. Nelze nezmínit ještě zeaxantin a lutein – rovněž přírodní antioxidanty chránící pokožku, obzvláště proti škodlivým ultrafialovým paprskům, kterým je pokožka vystavena během pobytu na slunci. Zmiňovaní zachránci umí přispět k obnovení poškozené kůže, protože výrazně zrychlují její regeneraci. Vivat, broskve!

Zdroj: www.eatthis.com, www.verywellhealth.com





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat