Prostreno.cz

Chcete dodržovat zdravý životní styl? Tyhle potraviny byste měli mít vždy po ruce

Udržet si zdravý životní styl je možná lehčí, než si myslíte! Stačí se řídit jednoduchým, ale nesmírně účinným trikem. Jakým? Díky tomuto tajemství můžete vypadat naprosto božsky – a taky se tak cítit!

Vyvážená strava. Ta je alfou a omegou úplně všeho! Proto byste měli vědět, jaké potraviny mít vždy po ruce. Nevíte si rady, co hodit do nákupního košíku? Není to vůbec těžké. Zde je základní přehled toho, na co byste se měli soustředit.

Luštěniny

Každá správná spíž by měla obsahovat luštěniny. Čočka, fazole, hrášek. To jsou skvělé zdroje rostlinných bílkovin, které jsou rovněž velmi bohaté na vlákninu. Mohou také zabránit vzniku cukrovky, protože mají nízký glykemický index.

Ořechy

Můžete je přidat do salátů, nebo je jen tak zobat u televize. Řadí se mezi potraviny, které v sobě skrývají cenné mastné kyseliny, bílkoviny, spoustu vitaminů a minerálů. Kupte si vlašské ořechy, arašídy nebo mandle. Ale opatrně! Všeho s mírou, jsou dost kalorické!

Vejce

Superpotravina? Vejce! Jsou doslova nabité vitaminy, a navíc obsahují všechny esenciální aminokyseliny. Představují tak jeden z nejlepších zdrojů bílkovin! Platí, že pokud si je dáte k obědu, odpoledne se nemusíte bát hladovění! Mimochodem, báječná jsou i plněná – třeba odlehčenou majonézou a čerstvým křenem!

Cibule a česnek

Jsou téměř nezbytnou surovinou pro přípravu snad každého druhu jídla! Esenciální oleje a sloučeniny obsahující síru patří k mnoha výhodným prvkům této léčivé zeleniny. Mají silné antibakteriální účinky, snižují riziko rakoviny a pomáhají ulevit při chřipce či nachlazení.

Bílý jogurt

Vždy sáhněte po obyčejném jogurtu, bílém či řeckém! Rozhodně nekupujte ovocný! Ten obsahuje velkou spoustu kalorií a tuků, což je nežádoucí. To si do něj čerstvé ovoce raději přidejte sami. Toto skvělé probiotikum optimalizuje střevní mikroflóru a udržuje tělesnou rovnováhu v období, kdy například berete silná antibiotika!

Tmavá čokoláda

Dva nebo tři kousky hořké čokolády s vysokým podílem kakaa vám nějak zvlášť neublíží. Zažene chuť na sladké a udělá vás šťastnější! Navrch kakaové boby, ze kterých se vyrábí, pomáhají tělu bojovat proti všem druhům zánětů a snižují krevní tlak.

Zelený čaj

K potravinám, které udržují zdravý životní styl, rozhodně patří i jistý zdravý nápoj – zelený čaj. Poskytuje „katechin“, který zajišťuje dobrou náladu a podporuje metabolismus. Pokud se tedy snažíte shodit pár kilo, běžte si uvařit pořádný šálek tohoto blahodárného čaje! Ostatně, chutná i studený, proto na něj v létě nezanevřete!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat