Prostreno.cz

Olivový olej funguje na různé zdravotní potíže

Proč s olivovým olejem jenom vařit a připravovat saláty? Přidávejte si ho do vany, nebo s ním nahraďte oční krém. I jako součást masky vám však dodá potřebnou hydrataci a pořádně zpomalí tvorbu vrásek!

Protože platil za symbol míru, v dobách dávno minulých byl olivový olej považován za posvátný. A takhle ho vlastně můžeme vnímat dodnes! Vždyť je vědecky prokázáno, že pomáhá regulovat hladinu cholesterolu, poskytuje prevenci degenerativních onemocnění, zlepšuje metabolické funkce a předchází kornatění cév. Učiněné zázraky však dokáže také s pokožkou, neboť ji hydratuje, omlazuje a zlepšuje její elasticitu, zatímco regeneruje kožní buňky. Ptáte se, jak schopnosti „oliváče“ využít? Zkuste to třeba takhle!

Olivová lázeň? Proč vlastně ne

Co si budeme povídat, přes den jsou teploty sice příjemné, nicméně večer už trochu „přituhuje“. Není to ta nejideálnější příležitost k napuštění vany a zasloužené relaxaci? Pokud jste s námi zajedno, nezapomeňte si do lázně přidat pět lžic olivového oleje. Ten obsahuje vysoký podíl antioxidantů, které zabraňují předčasnému stárnutí pokožky a ochraňují ji před nepříznivými vnějšími vlivy.

Náhrada očního krému, která funguje

Používáte oční krémy? Tak samozřejmě, mají své opodstatnění. Jejich úkolem je podpora tvorby kolagenu a elastinu, což jsou proteiny, jež napínají kůži v oblasti očí a zpomalují tvorbu vrásek. Nic proti kupovaným produktům, ale spolehlivě „zaskočit“ je dokáže i olej z darů olivovníku. No vážně! Před samotným použitím ho vložte tak na dvě hodiny do lednice. Bezprostředně po aplikaci si můžete vychutnat osvěžující kosmetickou péči plnou vitaminů a výživných látek.

Maska, která vám dodá jiskru

Jste připravené vypadat zatraceně dobře? Pak si nachystejte jedno vajíčko, polévkovou lžíci jablečného octa, čajovou lžičku cukru a 100 ml „tekutých oliv“. Nejprve smíchejte vajíčko s octem a cukrem, poté za stálého míchání přilévejte olej a vše spojte v jednolitou hmotu. Masku si naneste na obličej i krk, nechte ji působit přibližně čtvrt hodiny, poté opláchněte vlažnou vodou. Při pravidelném opakování se v zrcadle možná ani nepoznáte!

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.eatthis.com





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat