Prostreno.cz

Zvedněte svou produktivitu také o víkendu

Pracovní týden skončil a vy už se těšíte domů. Zároveň však tušíte, že po úklidu celého domu se vám nebude chtít vůbec nic. Chcete si o víkendu odpočinout, nebo něco zažít, ale nemáte dostatek energie?

Toužíte trávit volné chvíle se svými blízkými, jenže jste prostě a jednoduše unavení? Možná za to může rutina, kterou by stálo za to trochu pozměnit. Co můžete udělat pro to, abyste byli více produktivní? Zde je několik tipů!

Nenechávejte vše na víkend

Vyprat, vysát, setřít, uvařit, jet ke tchýni, dopřát si drink s přáteli a podobně. Tohle všechno jste si naplánovali na dva dny? To je příliš? Jestliže chcete aspoň něco udělat pořádně, neberte si toho tolik. Vysavač přeci funguje třeba i v úterý nebo ve čtvrtek. Rozdělte si domácí práce na celý týden. Na dny volna vám toho zbyde méně. Nejenže práci zvládnete lépe, ale ještě získáte zásoby energie na nějaký ten výlet s partnerem či přáteli.

Neberte pátek na lehkou váhu

Rozprostřít si aktivity do celého týdne? Určitě skvělý nápad! Dejte si však pozor na oblíbený pátek! Při vědomí, že na vás čekají zasloužené dny odpočinku, možná více inklinujete k pocitu pohody a relaxu. Co ale přece jenom obětovat ještě pár hodin činnostem, které normálně děláte až v neděli večer? Připravte si oblečení na pondělní ráno. Promyslete si, co si vezmete ke svačině. Odepište na všechny e-maily a až pak se posaďte. Budete mít vše nachystané. Nehrozí tak neustálé pronásledování myšlenkami, které se ubírají k povinnostem, jež přichází začátkem nového týdne.

Užijte si ráno

Myslíte si, že byste o víkendu neměli vstávat dříve jak v deset? Dobře. Ale jestliže jste od půl osmé vzhůru, nenuťte se do dalšího spánku. Naopak! Vyskočte z postele a odeberte se na vaše oblíbené ranní místečko. Všichni ostatní ještě spí? Skvělé! Máte čas jenom pro sebe. Uvařte si kávu a vychutnejte si ji. Přečtěte si, co je nového ve světě. Jen tak bloumejte. Udělejte si první fázi dne jednoduše podle sebe. Dostatečně se tím připravíte na všechny ty zážitky a vaše výkonnost bude více než stoprocentní!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat