Prostreno.cz

Připravte si příjemnou detoxikační koupel

Relax s léčivými účinky? Ano, ten si klidně můžete dopřávat den co den. Stačí si jen do vany přidat mořskou sůl, pár sáčků zeleného čaje nebo esenciální levandulový olej. Kterou přísadu preferujete právě vy?

Rádi se ponoříte do horké vany a jen tak relaxujete? V pořádku, odpočinek je pro tělo stejně tak důležitý, jako zdravá strava nebo třeba sport. Víte ale, že svou oblíbenou koupel můžete snadno pozvednut na ještě vyšší úroveň?

Restart těla i mysli, který vám udělá dobře

Že detoxikační kúru může člověk absolvovat jen v lázních či wellness salonech? Ale kdepak, takovou „pohodičku“ s léčivým účinkem si lze vychutnat i v pohodlí domova, navíc za poněkud skromnější náklady. Pokud se ptáte, proč se něco takového vůbec dělá, pro odpověď nemusíme chodit daleko.

Dle názoru odborníků je každý jedinec denně vystaven stovkám toxických látek, které číhají v jídle, kosmetice, ovzduší, farmaceutických lécích a dokonce i ve vodě. To pro organismus samozřejmě představuje velkou zátěž, která s sebou nese zdravotní rizika, včetně zánětů a neplodnosti. A právě proto byste si měli i vy napustit horkou vodu a přidat do ní „ingredience“, jež škodlivé látky pomáhají odstraňovat. Které to jsou?

Esenciální levandule jako harmonizátor psychiky

„Jedním z nejúžasnějších přínosů esenciálních olejů je jejich schopnost detoxikovat tělo, přičemž zabírají proti infekcím, bakteriím, parazitům i mikroorganismům. Také snižují citlivost těla na vnější zdroje a pracují na úlevě od respiračních problémů,“ vysvětluje americká alergoložka Alina Balaceanu. Specialistka vřele doporučuje esenciální levanduli, která kromě „očisty“ od toxických sloučenin uvolňuje od stresu a pomáhá proti nespavosti.

Zelený čaj není jenom k pití

Zajímavých účinků zeleného čaje je celá řada. Závěry četných vědeckých studií naznačují, že tento nápoj zabraňuje poškození kardiovaskulárního systému, přispívá k regulaci špatného cholesterolu a předchází rozvoji diabetu 2. typu. Rovněž podporuje zdraví ústní dutiny a urychluje hubnutí. Proč ho ale jen pít? Využijte jeho antioxidační schopnosti a vložte si pět až deset sáčků porcovaného čaje do vany! I tak se totiž dá připravit účinná detoxikační lázeň…

Mořská sůl jako přítel do nepohody

Že sůl škodí? Jak se to vezme. Když je na talíři a ve větším množství, pak bezpochyby ano. Ovšem co se týká pokožky, tam už to neplatí. Pokud je sůl odpařována ze skutečně čisté mořské vody, obsahuje spoustu minerálů a dalších cenných látek, které revitalizují organismus a obnovují jeho rovnováhu. Tato slaná přísada vám však pomůže i jinak. Vyživuje totiž pokožku a léčí akné i ekzémy. Nutno podotknout, že je vhodná i při gynekologických potížích.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat