Prostreno.cz

Jídelníček, který přispívá k mladistvému vzhledu. Co se vyplatí jíst pravidelně

Chcete své pleti dopřát tu nejlepší možnou péči? Pak byste dneškem počínaje měli jíst více paprik, které překypují vitaminem C. Vsadit můžete i na sušené borůvky a olivový olej, protože i tenhle potravinový dopink má své kosmetické benefity!

Ač je to možná k nevíře, kůže je největším orgánem ze všech, protože její plocha dosahuje 1,6 až 1,8 m². A teď se nabízí otázka, jak se o tu svou staráte vy? Investujete-li do krémů a různých tělových přípravků, je to samozřejmě v pořádku. Pravdou však je, že alfou i omegou zdravé a nestárnoucí pleti je podle expertů hlavně vhodná strava. Ke kterým potravinám byste měli směřovat svou pozornost, chcete-li oblafnout kalendář?

Papriky jako dodavatelé výživy a vláhy

Šťavnatá zelenina v sobě ukrývá spoustu vody, která podpoří hydrataci. Málokdo však tuší, že zároveň patří na seznam absolutně nejbohatších zdrojů vitaminu C. Ten je obvykle spojován s léčbou nachlazení a horkým čajem, ale pozor, má i jiné přednosti. „Céčko“ je totiž potřebné k výrobě kolagenu, jež zachovává pokožku pružnou a pevnou. Také ji chrání před nepříznivými vnějšími vlivy, včetně škodlivého UV záření, přičemž pomáhá regenerovat kožní buňky. Co z toho plyne? Papriky ze svého jídelníčku určitě nevykazujte, právě naopak!

Olivový olej zastaví čas

Tento olej hraje v dějinách lidstva důležitou roli. V průběhu času se pomalu přicházelo na kloub všem jeho blahodárným účinkům, a proto se olivovník stal nejen posvátným stromem, ale i symbolem míru, krásy a věčného mládí. Jeho tajemství tkví v obsahu vysokého podílu vitaminu E, který přispívá k neutralizaci volných radikálů, tedy sloučenin způsobujících poškození buněk. Tím zpomaluje stárnutí, zabraňuje tvorbě vrásek a celkově zlepšuje kvalitu pleti.

Borůvky, dezert s bonusem

Fialová dobrota je doslova napěchována neuvěřitelným množstvím antioxidantů, které si lékaři spojují se snižováním hladiny stresu. Zároveň prý přispívá k růstu nových buněk prospěšných při léčbě deprese, což je jen k dobru. Ostatně, dobré psychické rozpoložení se přece na vzhledu podepíše jako první, nebo snad ne? Podle odborníků nutriční složení borůvek také značně podporuje transport a vstřebávání cenných živin, tudíž jejich pravidelná konzumace vaší kráse jenom prospěje. Že letošní úroda byla pořádná „slabota“? Pak vsaďte na ty sušené, na pultech obchodů jsou k dispozici celoročně!





Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat