Prostreno.cz

Potřebujete posílit imunitu? Uvařte si česnekový čaj

Za nedlouho tu máme podzim a s ním začíná i dlouhé chřipkové období, nenechte se nakazit hned mezi prvními a za včas posilte svoji imunitu. Na posílení imunity můžete využít spoustu přírodních prostředků, aniž byste potřebovali drahé vitaminy z lékárny. Co takhle letos vsadit na česnek?

Česnek je velmi silné přírodní antibiotikum a dokáže naše tělo ochránit před celou řadou vnějších infekcí a patogenů. Česnek je vědecky známý jako Allium sativum a obsahuje vysoké množství vitamínů A, B a C, stejně jako sloučeniny síry, allicin, různé antioxidanty a další účinné složky.

Po tisíce let je česnekový čaj důvěryhodným přírodním prostředkem na posílení obranyschopnosti těla, jeho historie sahá až do starého Řecka. Pokud na pár minut překonáte přes původně nepříjemnou chuť, budete překvapeni, jaké přínosy budou následovat, včetně přílivu energii, a to zdaleka není všechno.

Posílí imunitu

Šálek česnekového čaje je jako balení plné vitamínů s antibakteriálními a antifungálními látkami. Hlavním činitelem je allicin, který je velmi unikátní a v česneku je obsažen ve vysoké koncentraci. Podporuje vaši imunitu a celkovou obranyschopnost těla, chrání vaše tělo před celou řadou patogenů.

Reguluje krevní tlak

Studie spojují účinné složky česneku dokonce i s nižším krevním tlakem. Ukázalo se, že česnekový extrakt snižuje hladinu cholesterolu v krvi. To může snížit riziko aterosklerózy, srdečního záchvatu a mrtvice.

Zlepšuje dýchací systém

Pokud již u vás nemoc propukla, česnekový čaj zmírňuje kašel a bolesti v krku. Celkově urychluje léčbu nachlazení, však si vzpomeňte na naše babičky, jak nakládaly česnek nebo cibuli do medu a po lžičkách nám ho dávaly, moudré to ženy.

Redukce hmotnosti

Dalším působivým přínosem česnekového čaje je jeho vliv na metabolismus. Česnek přispívá ke zrychlení metaolismu a tím podporuje pasivní spalování tuků a může účinně zlepšit vaše snahy o vysněnou postavu. Zároveň potlačuje chuť k jídlu a tím se vyhnete nechtěným svačinkám mezi jídly.

Příval energie

Pokud jste zvyklý jako životabudič každé ráno požít hrnek kávy, uvidíte že podobným způsobem vás povzbudí i česnekový nápoj. Takže pokud chcete ze své životosprávy eliminovat kávu či alespoň zmenšit počet šálků kávy během dne, tak právě česnekový čaj vám toho pomůže snadno dosáhnout a dodávám potřebnou energii.

Jak si připravit česnekový čaj?

Budete potřebovat 4 stroužky česneku, 3 šálky vody, 1 citron, 2 polévkové lžíce medu.

Stroužky oloupejte a přidejte do hrnce s vodou, přiveďte k varu a potom ihned vypněte. Nechte pozvolna zchladnout. Do vlažného či vychladlého čaje přidejte vymačkanou šťávu z citronu, med a dobře promíchejte. Studený čaj můžete uchovávat v lednici přibližně po dobu dvou dnů. Čaj popíjejte 1 až 2krát denně.

Pokud s česnekem teprve ve svém jídelníčku začínáte, konzumujte raději menší množství, česnek obsahuje spoustu silných látek a zřídka může vyvolat nevolnost či alergii.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat