Prostreno.cz

Nápojové kombo pro lepší spánek a rychlejší hubnutí

Máte nějaká ta kila navíc, která odmítáte schovávat pod podzimní kabát? Můžete se jich zbavit tím, že si vezmete k srdci doporučení ohledně osmi prospaných hodin denně. Hodně pomůže také mléko a hroznový džus!

Ačkoli většina lidí by přísahala, že jediné místo, kde se dají shodit nadbytečná kila, je posilovna, ani takovou ložnici nelze podceňovat. Věděli jste, že pyžamo je jedním z tajných fitness fíglů? Jak přesně hubnutí v peřinách funguje a kterými nápoji si přivoláte sladké sny?

V poloze na zádech k vysněným křivkám? Proč ne?

Není žádným tajemstvím, že kvalitní spánek udržuje ve zdraví a celkové pohodě – jak psychické, tak fyzické. Ovšem pozor, tento druh vítaného odpočinku také úzce souvisí s redukcí váhy, což je úžasné spojení příjemného s užitečným. Britští výzkumníci působící na Southamptonské univerzitě, jsou totiž toho názoru, že ve fázi hlubokého spánku tělo produkuje svůj největší spalovač tuku, tedy růstový hormon. I když je tohle všechno hezké, namítáte, že poslední dobou máte s usínáním trochu potíže? Řešením nechtěné bdělosti mohou být tyto osvědčené nápoje!

Teplé mléko, stará dobrá klasika

Na ohřáté mléko jakožto „přivolávače snů“ spoléhaly už naše babičky. Tehdy však ještě nemohly ani tušit, že sklenka „bílého dobra“ je parádním zdrojem vápníku, který v mozku podporuje, prostřednictvím aminokyseliny zvané tryptofan, produkci hormonu melatoninu. Ten kromě toho, že navozuje ospalost, také snižuje riziko rakoviny, tedy alespoň podle závěrů jisté evropské studie.

Heřmánkový čaj, malý zázrak

Šálek heřmánkového odvaru? Ten můžeme jen doporučit. Vždyť tato „medicína“ je proslulá tím, že uklidňuje pocuchané nervy, zatímco platí za účinnou „ukolébavku“. Jenže to zdaleka není všechno! Je prokázáno, že heřmánek zvyšuje hladinu glycinu, což je velmi potřebná aminokyselina právě při hubnutí, neboť navozuje pocit sytosti, detoxikuje organismus a „pohlídá“ si i správnou funkci metabolismu.

Hroznový džus jako báječné občerstvení

I malá sklenka hroznové šťávy vypitá před ulehnutím dokáže velké věci. Závěry nedávného amerického průzkumu poukazují na to, že konzumace sacharidů nacházejících se v hroznech má přímý vliv na sekreci inzulinu, zatímco reguluje cirkadiánní rytmy těla a urychluje spalování kalorií. Na škodu není ani to, že tento nektar je přímo nabitý antioxidanty.

Zdroj: www.fitnessmag.com, www.healthylife.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat