Prostreno.cz

Vitamin E je pro muže nepostradatelný. Chrání srdce i prostatu

Éčko. Jeden z nejdůležitějších antioxidantů může vykonat mnoho dobrého nejen pro zdraví mužů. Pomáhá totiž s reprodukcí i nárůstem libida! A dokonce i prostata je díky němu chráněná!

Vitamin E hraje klíčovou roli v mnoha enzymatických a metabolických procesech v těle, a zároveň působí jako antioxidant. Nachází se pouze v rostlinných potravinách, včetně různých semen, ořechů, ovoce, zeleniny a olejů. Bez éčka by se mnoho základních procesů stalo méně účinnými, imunitní systém našeho těla by byl ohrožen. A co víc, u mužů je vitamin E zvláště důležitý z určitých klíčových důvodů.

Příznivé podmínky pro otěhotnění a libido

Ten, kdo jej má dostatek, se může pochlubit zlepšenou pohyblivostí spermií, posíleným zdravím srdce, ochranou proti rakovině, zvýšeným libidem a funkčním imunitním systémem. Co se týče konkrétně reprodukčního systému, tak pro něj je klíčový dostatek spermií a jejich mortilita (úmrtnost).

Výzkumy v této souvislosti dokázaly, že správné hladiny vitaminu E napomáhají právě motilitě spermií a jejich celkovému zdraví, čímž se zvyšuje schopnost otěhotnění. (Tip pro dámy, které plánují miminko. Dopujte partnera éčkem!) Spolu se zvýšenou pohyblivostí spermií a posíleným sexuálním zdravím také mnoho mužů, kteří se soustředí na příjem éčka, hlásí, že cítí nárůst libida.

Zdraví srdce

Tento antioxidant rozpustný v tucích je schopen zlepšit zdraví srdce zastavením oxidace cholesterolu, čímž zabraňuje jeho tvorbě v tepnách a cévách. Díky němu se snižuje riziko aterosklerózy, srdečních záchvatů a mrtvice. Studie také spojují vysoké hladiny vitaminu E s nižším počtem onemocnění srdce.

Rakovina

Vitamin E je známý jako antioxidant pozitivně působící na celkové zdraví těla. Zkrátka a dobře neutralizuje volné radikály dříve, než mohou způsobit oxidační stres a chronické onemocnění. Je také známo, že vitamin E, který jen tak mimochodem zahrnuje osm sloučenin, zlepšuje zdraví a vzhled pokožky, ale jeho účinky na rakovinu vyvolaly ještě větší rozruch. Laboratorní pokusy prokázaly, že éčko snižuje riziko vzniku rakoviny prostaty, což je pro muže s narůstajícím věkem velmi důležité.

Imunitní systém

Antioxidanty, včetně vitaminu E, jsou vždy užitečné ke snížení napětí v rámci imunitního systému. Díky jejich působení tělo zůstává chráněno před vnějšími patogeny, stejně jako chronickými nemocemi, které se mohou vyvíjet vnitřně. No nestojí jeho užívání za pokus?





Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat