Prostreno.cz

Na popraskané paty použijte rýžovou mouku

Paty bývají často tvrdé, někdy může kůže dokonce i praskat, což není nic příjemného. Pečujte o ně v pohodlí domova pomocí rýžové mouky nebo citronu.

Většina z nás věnuje velké úsilí o péči o tělo, občas ale zapomínáme, že naše nohy také vyžadují pozornost. Popraskané paty jsou nevzhledným estetickým problémem, a to obzvláště v letních měsících, kdy na nohou nosíme otevřenou obuv. Problém nastává také ze zdravotního hlediska, kdy hluboké praskliny působí bolest a hrozí také výskyt bakterií, plísní a zánětů. Tomu všemu se ale jednoduše dá předejít, pokud péči o svá chodidla budete věnovat dostatek času.

Privátní koupel pouze pro nohy

Péči začněte jednoznačně privátní koupelí, kterou věnujete pouze vašim nohám. Kůže na chodidlech a hlavně na patách je přirozeně namáhaná a má tendenci tvrdnout a rohovatět. Neošetřené paty se pak stávají snadno náchylné k prasklinám.

Koupel provádějte tak často, jak jen budete potřebovat. Začněte tím, že si naplníte vaničku teplou vodou. Nyní můžete zapojit fantazii a přidat do koupele různé další ingredience. Například lžíci olivového oleje, pár kapek svého oblíbeného esenciálního oleje nebo různé bylinky. Během koupele relaxujte a nechte nohy v lázni po dobu minimálně patnácti minut. Následně jednu nohu po druhé ošetřete škrabkou nebo pemzou a odstraňte již změklou kůži. Po ošetření chodidla osušte a ošetřete hydratačním krémem.

Citrony změkčí pokožku

Další možností, jak svoje paty změkčit je použít citron. Obsahuje totiž kyseliny, které pomáhají v hydrataci kůže a současně ji zjemňují. Připravte si horkou lázeň a přidejte do ní plátky tohoto oblíbeného ovoce. Poté nohy vyjměte a osušte, následně ztvrdlou kůži ještě promasírujte rozpůleným citronem. Takto připravenou pokožku ošetřete pemzou a na závěr ošetřete vazelínou.

Rýžová mouka

V pohodlí domova si připravte pastu, díky které vaše paty získají požadovanou jemnost. Na výrobu budete potřebovat 3 lžíce rýžové mouky, 1 lžíce medu a 1 čajovou lžičku jablečného octa. Z těchto ingrediencí vytvořte pastu, kterou můžete aplikovat několikrát týdně (přidat můžete také olivový olej). Před a po použití nohy vždy důkladně omyjte teplou vodou.

Tip: Po koupeli a odstranění staré kůže naneste na chodidla silnější vrstvu hydratačního krému nebo vazelíny. Jemně obalte nohy potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem, navlečte si hřejivé ponožky a nechte působit přes noc.

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat