Prostreno.cz

Rudé bobule goji jsou všestranným medikamentem

Ještě jste se s kustovnicí čínskou a jejími bobulemi blíže neseznámili? Chyba! Na tenhle všestranný medikament lidé spoléhají celá staletí. Posiluje totiž imunitu, reguluje krevní tlak a prospívá mozku. Také je zaručeným prostředkem proti neplodnosti!

Kustovnice čínská je nejen hodně vychvalovaný keřík pocházející z Asie, ale i vynikající doplněk stravy a všelék s dlouhou tradicí, který si nachází cestu ke stále většímu počtu lidí. Vůbec nejoblíbenější je konzumace jeho plodů (goji), jež připomínají šípky. Je pravdou, že tento způsob užívání je nejpohodlnější, ovšem ve specializovaných prodejnách jsou k dispozici i další produkty z kustovnice – například šťávy, džemy, tyčinky, popřípadě prášek. Ať už ale zvolíte jakoukoli variantu, o tyto famózní výhody máte postaráno!

Delší mládí i prevence rakoviny. To chcete!

Na antioxidanty se v dnešní době klade hodně velký důraz. Také aby ne, vždyť jde o látky, které zabraňují poškození buněk DNA škodlivými volnými radikály. Tím dle mínění specialistů ve značné míře přispívají k prevenci rakoviny, a to hlavně tlustého střeva, prsu, plic a prostaty. Zároveň zpomalují proces biologického stárnutí, zatímco zlepšují vzhled a kvalitu pokožky. Proč o tom mluvíme? Důvod je jasný, goji poklady patří mezi nejbohatší přírodní zdroje antioxidantů vůbec. Tedy alespoň tak praví závěry mnoha nezávislých studií.

Ochrana mozku před duševními chorobami

Poznatky rozsáhlého britského výzkumu, jež byly zveřejněné v magazínu Journal of Nutrition, informují o tom, že naprosto unikátní složení „cizokrajných šípků“ může přispět ke zlepšení kognitivních funkcí, a to především u starších jedinců. Na základě toho se odborníci domnívají, že tyto plody poskytují spolehlivou ochranu před degenerativními nervovými onemocněními, jako je třeba Alzheimerova choroba.

Posílení imunitního systému

Na seznam předností kustovnice patří i to, že díky vysokému podílu aminokyselin, vitaminů a minerálů podporuje imunitní zdraví. Pomáhá tak předejít nejrůznějším virózám, chřipkám i nachlazení, protože zlepšuje reakce obranyschopnosti. Uznejte sami, že jako prevence to nezní špatně, neboť nakažených rýmou, kašlem i teplotou neustále přibývá…

Další výhody, které stojí za zmínku

Působnost bobulí goji sahá ještě dál. Je prokázáno, že jejich pravidelná konzumace tlumí bolesti chronického původu, příznivě ovlivňuje krevní obraz, přispívá k regulaci krevního tlaku, a „dohlíží“ na činnost jater i ledvin. Dále napomáhá udržet normální hladinu cukru a tuku v krvi, snižuje škodlivý cholesterol a urychluje hubnutí. Zajímavá je rovněž informace, že kustovnice je zaručeným prostředkem proti neplodnosti.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat