Prostreno.cz

Bylinky pro čistění jater se skvělými účinky

Nestravujete se úplně podle těch nejzdravějších zásad a nepohrdnete sklenkou alkoholu? Pokud vám ani pravidelná fyzická aktivita nic moc neříká, vaše játra by zřejmě potřebovala menší „úklid“. Proč ne třeba s pomocí máty, kopřivy nebo ostropestřce?

Játra patří mezi nejdůležitější orgány, proto bychom si je měli předcházet. Jaká je ale realita? Často je doslova „trestáme“ konzumací „metly lidstva“ i tučnými potravinami, nadměrným užíváním léků či lenivým způsobem života. Tohle všechno dle názoru odborníků přispívá k jejich znečistění, které se časem projeví v podobě vážných zdravotních potíží. Jak zabránit nejhoršímu? Zkuste tyto bylinkové čaje, zbaví játra nahromaděných škodlivých látek!

Máta jako klasika. Vsadíte na ni i vy?

Když se řekne máta peprná, kdekoho asi jako první napadne nevolnost či problém se zažíváním. Mnozí ji mají spojenou také s ucpaným nosem či bolestí hlavy. Je pravdou, že s těmito nešvary si typicky vonící léčivka skutečně dokáže hravě poradit, nicméně schopností má mnohem víc. Oblíbená a hojně využívaná rostlina podporuje nejen trávicí systém jako celek, ale příznivě ovlivňuje také detoxikaci organismu a tok žluči z jater do žlučníku.

Kopřiva není nežádoucím plevelem

Tenhle opomíjený „žahavý medikament“ má v popisu práce eliminovat veškeré usazeniny, jež vám „uvízly“ v systému, ať už jsou kdekoli. O kopřivě je také známo, že zužuje cévy, zlepšuje funkce žaludku, působí proti průjmu, a co mluvit má i do látkové přeměny. Nelze nezmínit, že navíc zastane funkci čističky krve a také zvyšuje produkci červených krvinek.

Ostropestřec jako přítel v nouzi

Bylinka, která je díky obsaženým cenným živinám doslova pohlazením pro játra, přijde vhod po nadměrné konzumaci alkoholu. Také vám hodně uleví, když se přejíte tučným jídlem či sladkostmi. Semena rovněž spolehlivě zahání únavu a ochraňují orgány před toxickými vlivy, tudíž výrazně zlepšují celkový stav organismu. Zajímavý seznam předností, nemyslíte?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat