Prostreno.cz

Potravinoví pomocníci při ničení celulitidy

Jste doslova „na prášky“ z hlubokých ďolíčků na vašich nohou? Kromě pitného režimu a pravidelného pohybu proti nim můžete zabojovat konzumací zázvoru, špenátu, kapusty nebo česneku!

Plavková sezona je sice dávno pryč, ale to pořád ještě neznamená, že bychom nad pomerančovou kůží ledabyle mávli rukou. Také vám tenhle kosmetický nešvar sráží sebevědomí? Za jeho obvyklé příčiny odborníci považují sedavé zaměstnání, hormonální nerovnováhu, užívání některých léků (včetně antikoncepce) či konzumaci alkoholu. Ovšem i stres nebo nezdravý jídelníček zde sehrává svou roli! A když už jsme u jídla, které potraviny naopak pomáhají v boji nad celulitidou vyhrát? Tyhle v obchodě určitě nepřehlížejte!

Zázvor není jenom proti nachlazení

Asi každý si je moc dobře vědom toho, že koření štiplavé chuti je přímo fenomenálním domácím prostředkem na různé virózy, nevolnost i bolest v krku. Končí tím ale jeho prospěšné výhody? Tak to ani náhodou. Věděli jste, že tohle dostupné koření je nejlepším přítelem vašich stehen? Zlepšuje totiž krevní oběh, což je něco, co potřebujete jako sůl. Buď můžete „užívat“ zázvor čerstvý, nebo si z něj připravit masážní směs na postižené oblasti – stačí kousek nastrouhat a promíchat s trochou olivového oleje, cukru a citronové kůry.

Listová zelenina? To je základ

I mnohdy opomíjenou listovou zeleninu můžete považovat za svého velkého spojence, když jde o nevzhledné „dolíčky“. Bez ohledu na konkrétní druh vám každé její sousto nabízí nejen vitaminy, minerály a antioxidanty prospěšné pro regenerací pokožky, ale i unikátní rostlinný chlorofyl, jež přispívá k vyplavování toxinů a škodlivých látek. Vsaďte tedy na špenát, rukolu, ledový salát nebo polníček, je to sázka na jistotu!

Česnek, aromatická kosmetika

Nekorunovaný král kuchyně by mohl být úplně bez nadsázky nabízen v lékárně. Vždyť díky svým cenným složkám působí proti celkem 160 onemocněním a patáliím, včetně celulitidy. Pro optimální výsledky byste denně měli konzumovat tři až čtyři jeho stroužky. Pokud by vám činilo problém pozřít je jen tak za syrova, nejprve je rozmělněte a poté smíchejte s kokosovým olejem. Chuť pak bude nejen o něco snesitelnější, ale také si vytoužený efekt pojistíte hned dvakrát, neboť kokosový poklad vlivem přítomnosti kyseliny laurové funguje jako silná protizánětlivá zbraň.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat