Prostreno.cz

Pijte častěji pomerančový džus. Prospívá srdci i kostem

Jak jste na tom s pitným režimem? Pokud vítáte každý nápad, jak si ho zpestřit, doporučujeme domácí „fresh“ pomerančovou šťávu. To byste možná nevěřili, kolik zdravotních benefitů se skrývá v každé jeho kapce!

Čerstvý pomerančový džus je oblíbený ranní nápoj. Namítáte, že nic na světě vás nepřesvědčí k tomu, abyste si přivstali, a místo vytouženého spánku lisovali šťávu z oranžových plodů? Máme pro vás pár argumentů, díky kterým na celou situaci možná změníte názor. Co vám tenhle vlastnoručně vyrobený drink bez cukru, barviv a konzervantů, vlastně přinese?

Nižší pravděpodobnost srdečních chorob

Kdekdo vnímá pomeranč jako obyčejné ovoce. Opak je ale pravdou! Kromě mnoha vitaminů a minerálů obsahuje více než 170 fytochemikálií s antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi. Není v něm nouze ani o přírodní látku zvanou hesperidin, která zabraňuje ucpávání cév a zároveň přispívá k regulaci krevního tlaku. Ze závěrů Americké kardiologické asociace (American Heart Association) jednoznačně vyplývá, že kombinace těchto sloučenin značně snižuje riziko srdečních chorob, a to zejména u žen. Zajímavé, viďte?

Zaručená prevence ledvinových kamenů

Nejnovější výzkum italských výzkumníků poukazuje na to, že oranžový „fresh“ udrží vaše ledviny v naprosté pohodě a kondici. V čem vězí jeho tajemství?

„Standardní léky, které lékaři předepisují k prevenci ledvinových kamenů, obsahují citrát draselný. Polovina šálku neředěné pomerančové šťávy však nabízí srovnatelné množství jako tyto medikamenty, tudíž poskytuje účinnou alternativu,“ vysvětluje lékařka a spoluautorka výzkumu Maria Rosa Caruso.

Odolné kosti a zdravé zuby

Díky vysokému obsahu vápníku lze osvěžující nektar považovat za prostředek, jenž zvyšuje hustou a odolnost kostí. Nutno zmínit, že zmíněný minerál má i jiné uplatnění – ocení ho totiž také svaly, nervový systém a metabolismus. K duhu samozřejmě přijde i dutině ústní, protože posiluje zuby. Už jste na čerstvou pomerančovou šťávu změnili názor?





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat