Prostreno.cz

Příznaky nedostatku vitamínu C

Dělají se vám modřiny, které se hojí zoufale pomalu? Den co den vás dohání k šílenství vaše suchá hříva, jež odolává veškerým snahám o jakoukoli úpravu? I tohle se dá brát jako jasné poselství, že čelíte „céčkové krizi“!

Období, kdy se tradičně klade velký důraz na imunitu a odolnost vůči zákeřným bacilům, je tady. Máte pocit, že se v tomto období skloňuje vitamin C snad ve všech pádech? Tak samozřejmě, vždyť právě tato živina má na obranyschopnost příznivý vliv, na což odborníci poukazují neustále. A tím se dostáváme k zásadní otázce. Podle čeho se dá poznat, zda vám „céčko“ v těle nechybí? Tyto signály varují před jeho nedostatkem!

Tvorba modřin, co je podezřelá

Jakmile se někde lehce „ťuknete“, rázem se vám udělá „jelito“ hrající všemi barvami? To naznačuje jediné. Měli byste do svého jídelníčku zahrnout více citrusových plodů, červených paprik, kapusty a brokolice. Američtí vědci z Michiganské univerzity se totiž na základě své studie domnívají, že zvýšená tvorba modřin má co dočinění s dlouhodobější nouzí o vitamin C. Na jaký ze zmíněných potravinových zdrojů to tedy dnes vidíte?

Kila navíc, o která vážně nestojíte

Přestože se snažíte ze všech sil, nejíte tučná jídla a každý týden se zapotíte ve fitku, vaše křivky pořád nejsou podle představ? Neobviňujte z toho osud, přírodu ani genetiku. Problém může číhat úplně někde jinde! Studie provedená americkou Arizonskou univerzitou jednoznačně prokázala, že jedinci, kteří nedbají o příjem „céčka“, mají zpravidla vyšší index tělesné hmotnosti. Podle tamních expertů je to proto, že jejich tělo snáze a rychleji ukládá tuk „na horší časy“. No to jsou ale věci…

Suché vlasy a třepivé nehty

Možná tomu ani nebudete věřit, ale i vysušené „vrabčí hnízdo“ dává jasné poselství, že trpíte jistými nutričními nedostatky. Látka, o které se dnes bavíme, má totiž pod palcem i kvalitu a samotný růst hřívy. Její nízká hladina se tedy hodně brzy a nechvalně podepíše na koruně krásy i vašem sebevědomí při pohledu do zrcadla. Nutno dodat, že „podstav“ vitaminu C je také častou příčinou roztřepených nehtů. Tedy alespoň tak to sdělují poznatky průzkumu publikovaného v magazínu Journal of Clinical Nutrition.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat