Prostreno.cz

Nehtům rozhodně neprospívají zbytečné zlozvyky

Mnoho žen utrácí spoustu peněz za to, aby jejich nehty vypadaly báječně. Patříte k nim? Pak musíte vědět, že jisté návyky drápkům neprospívají, jakkoli do nich investujete. Neničte si to, na čem vám záleží, a zbavte se zlozvyků!

Upravené nehty jsou vizitkou každé ženy. Pokud jsou čisté, dokonale zapilované a naleštěné, je radost na ně pohledět. Když už i vás jejich vzhled stojí čas i peníze, nepohřbívejte energii, kterou do nich vkládáte, a vyhněte se některým zvyklostem, jež jim škodí.

Kousání nehtů

V lékařské komunitě je kompulzivní zvyk kousání nehtů známý jako onychophagia. Drápky může nechat deformované, a co víc, je to špatné pro zuby. Dále, protože jsou pod nehty nečistoty a bakterie, kousání nehtů způsobuje, že se pro všechny tyhle nezvané návštěvníky stanete hostitelem. Co s tím? Namalujte si nehty hořkým lakem, nebo je potírejte česnekem či cibulí. Aspoň podle některých to zaručeně zabírá…

Odlupování starého laku

Jak správně odstranit starý lak? Jednoduše použijte odlakovač. Pokud lak budete olupovat, poškodíte nejvrchnější vrstvy nehtů, což vaši vizitku osobní péče činí náchylnou k oslabení a štěpení.

Lakování bez podkladu

I nehty podléhají módním trendům. Zatímco letošnímu podzimu vévodí odstín burgundy a šedá, nehty z barevných laků už takovou radost nemají. Za prvé, časté lakování je vysušuje a činí je křehkými, za druhé, nehty se vinou barevných odstínů zbarvují do nelichotivých nažloutlých odstínů.

Využívání nehtů jako nástrojů

Otevírání plechovek s nápoji, odlepování štítků a podobně. Považujete své nehty za švýcarský armádní nůž? Pokud ano, zvyšujete pravděpodobnost jejich poškození.

Domácí práce bez použití rukavic

Pokud milujete své nehty, je dobré obstarat si pár gumových nebo latexových rukavic, které byste měli nosit pokaždé, když čistíte svůj domov. Prostředky pro domácnost obsahují drsné chemikálie, jež mohou zničit vaše nehty - nemluvě o vysychání pokožky rukou. Kromě spolehlivé ochrany je taky vhodné přejít na čisticí prostředky organického původu.

Nevhodné nástroje

Pokud si nehty jakkoli upravujete, používejte k tomu vhodné „náčiní“. Vše, co není určeno přímo pro nehty, je skutečně může poškodit. Nehledě na to, že se i pokožka může otevřít pro bakteriální nebo houbové infekce.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat