Prostreno.cz

Káva vás skutečně může udělat krásnější

Jste příznivcem kávy, proto si tento životabudič s chutí dopřáváte i několikrát za den? Zkuste si ho aplikovat i na obličej. Tím se snadno zbavíte tmavých kruhů pod očima, zmenšíte rozšířené póry, a navíc značně zpomalíte stárnutí!

Káva je celosvětově oblíbeným nápojem, jehož se denně vypije přes dvě miliardy šálků – tedy alespoň tak praví „kofeinové statistiky“. Ani vy si existenci bez černého zlata absolutně neumíte představit? O důvod víc, proč nezůstat jenom u konzumace! Jak vám tento vyhledávaný stimulant psychiky může vylepšit zevnějšek?

Tmavé kruhy pod očima? Těm už odzvonilo

Nepěkné „pytle“ pod spodními řasami má ve většině případů na svědomí dědičnost, alergie, nedostatek spánku, konzumace alkoholu nebo zadržování vody v organismu. Co na tuhle svízel, jež člověku dokáže přidat i pár let, platí? Představte si, že tekutá aromatická vzpruha. Ta totiž patří na seznam vasodilatačních látek, což znamená, že rozšiřuje cévy. Právě díky tomu efektivně snižuje otoky, čímž může vyřešit váš problém. Ještě dřív, než vypijete poslední doušek, si tedy nezapomeňte trochu vetřít přímo pod oči. A úplně nejlépe pravidelně.

Důkladná exfoliace, která je nutná

Kofeinový nakopávač je rovněž známým exfoliačním prostředkem. Pokud v této „kosmetické hantýrce“ trochu tápete, je třeba zmínit, že exfoliace je odstranění odumřelých buněk z povrchu pokožky. Tento druh peelingu je vhodný při rozšířených pórech či nestejnoměrném zabarvení kůže. Zároveň předchází tvorbě pigmentových skvrn a usnadní lepší absorpci používaných zkrášlujících zlepšováků.

Smíchejte jednu polévkovou lžíci mletého „kafča“ se stejným množstvím olivového oleje. Směs si následně naneste na obličej a proveďte jemnou masáž krouživými pohyby, poté ji nechte působit několik minut. Zbývá už jen opláchnout všechny pozůstatky a těšit se z výsledku, který uvidíte a ucítíte téměř okamžitě.

Elixír mládí v každé kapce

Chcete zpomalit tvorbu vrásek a být vizuálně o něco mladší? Pak si kávu v kombinaci s jogurtem aplikujte na tvář alespoň dvakrát týdně. Tenhle domácí fígl pleť hloubkově vyživí a poskytne jí nejen hydrataci, ale i ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Také podpoří regeneraci kožních buněk, zatímco bude stimulovat tvorbu nepostradatelného kolagenu. Zkrátka a dobře, tahle péče se ani nemůže minout účinkem. Kdy s ní začnete i vy?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat